Bugun...

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat’tan enflasyon açıklaması - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

MEMURA REFAH ARTIŞI ELZEM OLMUŞTUR Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, her sektörde reel ücretlerin arttığı bir dönemde, maaşları enflasyon karşısında azalan memurların da büyüyen Türkiye ekonomisinden reel olarak payını almak istediğine vurgu yaparak, “Memurlara maaşları noktasında iyileştirme ya da refah artışı benzeri bir uygulama yapılarak maaşlarının artırılması elzem olmuştur” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 03-07-2024 13:14:00

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat’tan enflasyon açıklaması - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, TÜİK’in açıkladığı maaşları ve aylıkları etkileyecek 6 aylık enflasyon oranını eleştirdi.
refah artış zammının zorunluluğuna işaret eden Başkan Özat, şunları söyledi: “TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinden görüleceği üzere; haziran ayı enflasyon oranı yüzde 1,64 olarak gerçekleşti. Ayrıca yıllık olarak ele alındığında bir önceki yılın haziran ayına göre enflasyon oranı yüzde 71,60 oranında gerçekleşme göstermiştir. Başta memur maaş zammında etkili olan yılın ilk yarısının son enflasyon verileri kira artış oranında ve hane halkının alım gücüne de doğrudan sirayet etme noktasında belirleyici bir unsur niteliğindedir. Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53, mart ayında yüzde 3,16, nisan ayında 3,18, mayıs ayında 3,37 artış göstermişti. Hissedilen enflasyon oranlarının daha fazla olduğu gerçeğinin göz önünde bulundurulması ile memurlara verilecek temmuz maaş zammında toplu sözleşme ve enflasyon farkı harici memurların mevcut tüketim alışkanlıkları yönünde olumsuz bir sürece girilmemesi adına memurlara iyileştirme yapılması noktasında bir refah artış zammının zorunluluğunu ortaya koymaktadır.”

MEMUR HAYAL KURDUKÇA, YETKİLİ SENDİKA HAYAL KIRIYOR
Yetkili sendikanın masa memuru satmasının da memurun bu duruma gelmesinde büyük etkisinin olduğuna işaret eden Genel Başkan Özat, “Açıklamalara göre temmuz ayı memura 19, 31 oranında zam yapılacaktır. Alım gücünün her geçen gün geriye gitmesiyle beraber, memur ve emekli artık günlük yaşamını sürdürmede içinden çıkamayacağı bir hale gelmiştir. Memurun bu hale gelmesinde Toplu Sözleşme masasında memuru satan yetkili ama etkisiz sendikanın etkisi büyüktür. Memur hayal kurdukça, yetkili sendika hayal kırıyor. İktisadi alanda her sektörde reel ücretlerin arttığı bir dönemde, son yıllarda maaşları enflasyon karşısında reel olarak azalan memurlar da büyüyen Türkiye ekonomisinden reel olarak payını almak istemektedir. Bunun için memurlara maaşları noktasında iyileştirme ya da refah artışı benzeri bir uygulama yapılarak maaşlarının artırılması elzem olmuştur” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI