Bugun...
SON DAKİKA

Emrah Ak: "Ana Muhalefet Görevini Tam Yapmalı, Yoksa Ülke AKP'nin Kontrolüne Mahkum Olur" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, Türkiyenin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, ana muhalefet partisinin ülkeye karşı olan görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Emrah Ak, Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) yaşanan değişimleri ve özellikle Özgür Özelin son dönem tutumlarını eleştirerek, ana muhalefetin güçlü bir duruş sergileyememesi durumunda ülkenin daha uzun yıllar AKPnin kontrolünde kalacağını ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 21:28:00

Emrah Ak:

"Özgür Özel'e Ne Oldu?"

ATP Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, CHP'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve özellikle Özgür Özel'in değişen tutumuna dikkat çekti. "Özgür Özel, muhalefetin öncüsü olarak halkın yanında dururken nasıl oldu da Saray’ın kontrolüne geçti? Aklı başında her CHP seçmeni ve muhalif halkın bu soruyu sorması en doğal hakkıdır. Çünkü bu soruyu sormaz ve cevap aramazsak, ülkemizin geleceği karanlığa mahkum olacak." şeklinde konuştu.

"Ana Muhalefet, Halkın Umudu Olmalıdır"

Emrah Ak, ana muhalefetin iktidara karşı olan görevini tam anlamıyla yapması gerektiğini belirterek, "Ana muhalefet, halkın umudu ve güvencesi olmak zorundadır. Muhalefet partisi, halkın çıkarlarını savunmalı, gerçekleri dile getirmeli ve halkın sesi olmalıdır. Aksi takdirde, güçlü bir muhalefetin yokluğunda Erdoğan ve AKP, bir 23 yıl daha bu ülkenin kontrolünü elinde tutar. Bu da demektir ki ülkemiz tek parça halinde dayanabilecek gücünü kaybeder." ifadelerini kullandı.

"Yeni Anayasa Tuzağına Düşmeyin"

Emrah Ak, AKP hükümetinin yeni anayasa tartışmaları üzerinden ülkenin geleceğine yönelik tehlikeli bir oyun oynadığını belirtti. "Hükümet, mevcut sistemin eksikliklerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak halkı yeni anayasa taleplerine razı etmeye çalışıyor. Bu yeni anayasa, adaletin, laikliğin ve temel özgürlüklerin zayıflatıldığı bir düzen getirme çabasıdır. Ana muhalefetin görevi, bu tuzağa düşmemek ve halkı bilinçlendirmektir. Aksi takdirde, ülke bir beş yıl daha AKP'nin dayattığı sistemin ve yeni anayasa düzeninin mahkumu olacaktır." dedi.

"Ülkemizin Geleceği İçin Güçlü Muhalefet Şarttır"

ATP Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, Türkiye’nin geleceği için güçlü bir muhalefetin şart olduğunu vurguladı. "Ülkemizin bu kritik dönemde ihtiyacı olan şey, güçlü, ilkeli ve halkın çıkarlarını savunan bir muhalefettir. Halkın sesi olmaktan vazgeçen, Saray'ın kontrolüne giren bir muhalefet, bu ülkeye sadece kaybettirir. Biz Adil Türkiye Partisi olarak, halkımızın çıkarlarını savunacak ve gerçek adalet için mücadele edecek bir yönetim anlayışını savunuyoruz. Tüm muhalefet partilerinin de bu sorumluluğun bilincinde hareket etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Ülkemizin Tek Parça Halde Kalması İçin Birlik Olmalıyız"

Emrah Ak, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve toplumsal zorlukların üstesinden gelmek için birlik çağrısında bulundu. "Eğer halkın çıkarları doğrultusunda hareket eden, güçlü bir muhalefet olmazsak, bu ülke her geçen gün daha fazla bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Yeni anayasa adı altında dayatılan projelerle ülkemizin geleceği karartılmak isteniyor. Bu nedenle tüm muhalif güçler olarak birlikte hareket etmeli ve ülkemizi bu karanlıktan çıkarmak için mücadele etmeliyiz." dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI