Bugun...
SON DAKİKA

Erdal Altun: “Adil ve Nitelikli Eğitim İçin Karnelerden Fazlasına İhtiyacımız Var” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne alan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitaben yazılı bir açıklamada bulundu. Altun, eğitimin sadece bir yılın sonunda alınan belgeyle değil, bir ömür boyu sürdürülen adaletli ve nitelikli bir sistemle anlam kazanabileceğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-06-2025 18:28:00

Erdal Altun: “Adil ve Nitelikli Eğitim İçin Karnelerden Fazlasına İhtiyacımız Var” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Altun, karne gününün öğrenciler kadar eğitim sistemini yönetenler açısından da ciddi bir değerlendirme fırsatı sunduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bugün her bir karne, sadece bir öğrencinin notunu değil; eğitim politikalarının başarısını, yönetim vizyonunu ve fırsat eşitliğine ne derece yaklaşıldığını da göstermektedir. Karneler, sistemin aynasıdır.”

“Kayseri’de ve Türkiye’de Eğitimde Eşitsizlik Derinleşiyor”

Altun, Kayseri özelinde yapılan gözlemler doğrultusunda, bazı okulların donanım eksiklikleri ve öğretmen yetersizlikleriyle mücadele ettiğini, bu durumun öğrenciler arasında fırsat uçurumlarını derinleştirdiğini belirtti:
“Bir okulda STEM laboratuvarı varken, diğerinde kalorifer dahi doğru düzgün yanmıyor. Bu adaletsizlik, çocuklarımızın kaderi olmamalı. Saadet Partisi olarak, eğitimde bölgesel ve sosyoekonomik adaleti sağlamak için somut politikalar geliştirmek zorundayız.”

“Öğretmenlerimize ve Velilerimize Şükran Borçluyuz”

Eğitimin üç temel ayağının öğrenci, öğretmen ve veli olduğuna dikkat çeken Altun, özellikle öğretmenlerin fedakârlığını takdir ettiğini belirtti:
“Yetersiz maaşlarla, ağır çalışma koşulları altında büyük özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çocuklarının geleceği için mücadele eden her anne-babaya da saygılarımı sunuyorum.”

“Eğitimde Değişim, Çocuklarımızın Geleceğini Korumaktır”

Altun, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:
“Saadet Partisi olarak, sadece sınavlara değil; hayata hazırlayan, sadece ezbere değil; düşünceye dayanan, yalnızca teorik değil; pratik becerilere odaklı bir eğitim sistemi istiyoruz. Çocuklarımızın hayatı bir sınav maratonuna indirgenemez. Eğitimde gerçek reform, çocuğu merkeze alan, eşitliği gözeten ve nitelikli gelecek inşa eden bir vizyonla mümkündür.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI