![]() |
Tweet |
Özellikle mısır ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasını eleştiren Aydoğmuş, bu kararın Türk çiftçisine büyük bir darbe olduğunu söyledi.
ÇİFTÇİ ZARARDA, İTHALATÇI KAZANIYOR
“Milleti vergi, SGK ve trafik cezalarıyla ezen; esnaftan yüzde 1 KDV’nin hesabını soran hükümet, mısır ithalatında gümrük vergisini kaldırdı” diyen Aydoğmuş, bu adımın çiftçiyi mağdur ettiğini vurguladı.
RESMİ KARARNAMEYLE GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI
30.04.2025 tarihi itibarıyla, AK Parti Genel Başkanı tarafından yayımlanan kararnameyle yurt dışından yapılacak mısır ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığını hatırlatan Aydoğmuş, bu kararın yerli üreticiyi tamamen dışladığını belirtti.
“ÇİFTÇİMİZE VURULAN BÜYÜK BİR DARBE”
Aydoğmuş, “Türk çiftçisinin ürettiği ürünler para etmezken, vergisiz mısır ithalatı çiftçimize vurulan büyük bir darbedir” ifadelerini kullandı.
AYDOĞMUŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: BU KARARI ŞİDDETLE KINIYORUM
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı açıklamasının sonunda, alınan kararı şiddetle kınadığını belirterek hükümeti yerli üreticiye sahip çıkmaya çağırdı.