Bugun...

Genel Başkan Ahmet Sevim’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin iftihar kaynağı olan şehitler ve gazilerin vatan sevgisinin en güçlü sembolleri olduğunu vurguladı. Başkan Sevim, mesajında şu ifadelere yer verdi:
facebook-paylas
 Tarih: 19-09-2024 11:07:00

Genel Başkan Ahmet Sevim’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“Bu cennet vatan için canını ve kanını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin iftiharıdır. TBMM, 19 Eylül 1921’de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını vermiştir. Bu anlamlı tarih, Gaziler Günü olarak kutlanmakta ve kahraman gazilerimizin fedakarlıkları yad edilmektedir."

Başkan Sevim, İstiklal Mücadelesi’nde Atatürk ve yol arkadaşlarının, ülkenin bağımsızlığı uğruna canlarını hiçe sayarak büyük bir mücadele verdiğini belirtti ve şunları ekledi: “Bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak, bir çift mavi gözün liderliğinde vatanı uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Şehit ve gazilerimiz, Türk milletinin iftihar kaynağıdır.”

Ahmet Sevim, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bugün bizlere düşen en büyük görev, şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarını unutmadan, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Ulu Önder Atatürk'e ‘Gazi’ unvanı ve ‘Mareşal’ rütbesi verilmesinin yıl dönümünde, kahraman gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI