Bugun...

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, AKP iktidarının aile planlaması ve nüfus politikasını sert bir dille eleştirerek, bu politikaların kadınları ekonomik güvencesizliğe ve toplumsal baskıya mahkum ettiğini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 29-06-2024 14:21:00

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler:

"Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli"

Ahmet Sevim, AKP iktidarının kadınları hem istihdamda güvencesiz bıraktığını hem de sosyal hayatta eve kapatmaya yönelik bir politika izlediğini vurguladı. Sevim, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllardır kadınlara '3 çocuk doğurun' diye sesleniyor. Ancak kadınlar, ekonomik güvencesizlik ve yoksullaşma nedeniyle çocuk doğurmak istemiyor. Asgari ücret açlık sınırının altında. Temmuz ayında zam yapılmayacağı söyleniyor ve ekonomiye olan güven çok azalmış durumda," dedi.

"Kadınlar Güvencesiz ve Kayıt Dışı Çalıştırılıyor"

Genel Başkan Sevim, kadınların kayıt dışı ve güvencesiz çalıştırılmaya zorlandığını belirterek, "Görüştüğümüz kadınlar, 'Kreşe vermek çok pahalı, maaşın yarısı kreşe gidecek' diyor. Devlet okuluna gitse bile beslenme ciddi bir masrafa dönüşmüş durumda. Doğum yardımı ise yetersiz. Bugün ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 lira yardım veriliyor. Bu miktarlar, bir paket bez parasını bile karşılamıyor," şeklinde konuştu.

"Aile Planlaması Kadını Güvencesizliğe Mahkum Ediyor"

Sevim, AKP iktidarının aile planlaması ve nüfus politikasının sermayenin demografik ve ekonomik ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğini savundu. "Çocuk bakımını ücretsiz hale getirmek yerine kadınları esnek çalışma ile güvencesiz bir yaşama ve aileye hapsediyorlar. Kadın emeğinin güvencesizleştirilmesi ve ucuzlaştırılması, bakım yükünün kadının sırtına yıkılması üzerine bir yol çiziliyor. Muhafazakar söylemlerle emek denetimi sıkılaştırılıyor," dedi.

"Ailenin Güçlendirilmesi Eylem Planı Kadınları Mağdur Ediyor"

Genel Başkan Sevim, Ailenin Güçlendirilmesi Eylem Planı'nda esnek çalışma ve hukuki düzenlemelerin kadınları daha da mağdur ettiğini belirtti. "Boşanmalarda ara buluculuk düzenlemesi ve kürtaj hakkının önüne geçecek düzenlemelerle karşı karşıya kalabiliriz. İktidar boşanmayı zorlaştırmayı bir politika olarak sunuyor. Üreme sağlığını tesis etmek yerine kürtajı özelleştiriyorlar. Kadınlar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor, buna imkanı olmayan kadınlar ise sağlığını riske atıyor," şeklinde konuştu.

"Kadınların Hakkını ve Özgürlüğünü Savunacağız"

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, "Kadınların sırtında inanılmaz bir bakım yükü oluşuyor ve büyük bir kaygı içerisindeler. AKP hükümetine sesleniyorum: Kadınları istihdamda güvencesiz bırakarak, eve kapatarak ve ekonomik baskı altında tutarak toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanız mümkün değil. Kadınların hakkını ve özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz," dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI