Bugun...
SON DAKİKA

Genel Başkan Bedri Yalçın: "CHP Saray Politikalarına Teslim Oluyor, Muhalefet Görevini Kaybediyor" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özelin son dönem politikalarını eleştirerek, CHPnin halkın kendisine verdiği ana muhalefet görevini yerine getiremediğini vurguladı. Bedri Yalçın, Özgür Özelin "normalleşme" adı altında izlediği siyasetin, CHPyi saraya yakın, yumuşak bir muhalefet çizgisine sürüklediğini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 21:21:00

Genel Başkan Bedri Yalçın:

"CHP Saray'a Yumuşak Siyasetle Teslim Oluyor"

Bedri Yalçın, CHP'nin ana muhalefet partisi olarak halkın beklentilerini karşılamaktan uzak bir politika izlediğini ifade ederek, "Özgür Özel, bir dönem muhalif duruşuyla halkın sesi olurken, şimdi 'normalleşme' adı altında izlediği siyasetle CHP'yi saraya doğru sürüklüyor. Halkın verdiği muhalefet görevini, yumuşak bir siyasetle saraya teslim ediyor. Bugünlerde vatandaşlarımız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dik duruşunu arar oldu. CHP'nin bu tutumu, halkın iradesini ve beklentilerini hiçe saymaktır." dedi.

"Özgür Özel'e Ne Oldu?"

Bedri Yalçın, Özgür Özel'in son dönemdeki tavır ve politikalarını eleştirerek, "Özgür Özel nasıl başladı ve ne oldu? Nasıl Sarayın kontrolü altına geçti? Şimdi aklı başında tüm CHP seçmenlerinin ve muhalif halkın şu soruyu sorma hakkı vardır: Özgür Özel’e ne oldu, nasıl bu kadar değişti? Sarayın kontrolüne nasıl girdi? Eğer bu soruyu sormaz ve cevap aramazsak, Erdoğan bir 23 yıl daha bu ülkenin başında kalır. Ancak bu ülke, bu gidişata dayanamaz. Tek parça halinde kalması için kararlı ve güçlü bir muhalefete ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

"Halkın Muhalefet Hakkı, Güçlü ve İlkeli Bir Siyaset Gerektirir"

Yalçın, muhalefet görevinin, halkın çıkarlarını savunan kararlı ve güçlü bir duruşla yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "CHP’nin Saray ile aynı çizgiye kayan tutumu, halkın iradesine saygısızlıktır. Halk, iktidarın yanlış politikalarını sorgulamak ve hesap sormak için muhalefete oy verir. Bu görev, güçlü ve ilkeli bir siyasetle yerine getirilmelidir. Ancak görüyoruz ki CHP, bu görevini yerine getirmiyor ve yumuşak bir muhalefet çizgisi izleyerek Saray’ın politikalarına teslim oluyor." ifadelerini kullandı.

"Birlikte Güçlü ve Bağımsız Bir Geleceğe Yürüyeceğiz"

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, halkın iradesine saygı gösteren, halkın çıkarlarını gözeten bir muhalefetin önemini vurguladı. "Biz, Anadolu Birliği Partisi olarak bu ülkenin geleceğini korumak, halkımızın çıkarlarını savunmak için varız. Halkımızın, güçlü ve bağımsız bir muhalefete ihtiyacı var. Saray'ın kontrolüne giren ve halkın sorunlarını göz ardı eden bir muhalefet bu ülkeye umut olamaz. Biz, birlikte güçlü ve bağımsız bir geleceğe yürüyeceğiz ve halkımızın iradesini her zaman savunacağız." dedi.

"Ülkemizin Geleceği İçin Sorumluluk Almaya Hazırız"

Bedri Yalçın, son olarak Türkiye'nin geleceği için sorumluluk almaya ve halkın gerçek temsilcisi olmaya hazır olduklarını belirtti. "Bu ülke, yumuşak muhalefetlerle, Saray'ın gölgesinde kalan siyasetçilerle yönetilemez. Biz, bu karanlık gidişatı durdurmak, ülkemizin geleceğini korumak ve halkımıza hak ettiği güçlü muhalefeti sunmak için kararlıyız. Tüm muhalif halkımızı ve seçmenlerimizi, ülkemizin geleceği için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI