Bugun...
SON DAKİKA

Genel Başkan Bedri Yalçın'dan Hükümete Sert Eleştiriler ve Acil Eylem Çağrısı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Suriye’de Türk bayrağına ve Türkiye’den gelen araçlara yapılan saldırılar ile ilgili olarak hükümeti sert bir şekilde eleştirerek, acil eylem çağrısında bulundu. Başkan Yalçın, AKP hükümetinin bu olaylar karşısındaki tutumunu ve politikalarını ağır bir şekilde eleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 01-07-2024 21:28:00

Genel Başkan Bedri Yalçın'dan Hükümete Sert Eleştiriler ve Acil Eylem Çağrısı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Bedri Yalçın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'nin Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu bölgesindeki el-Bab, Azez ve el-Rai yerleşim yerlerinde Türkiye karşıtı gösteriler başlamış durumda. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bu bölgede Türkiye'den gelen TIR'lar saldırıya uğrarken PTT binalarının boşaltıldığı bildirildi. Suriye’nin kuzeyinde işler iyice karışıyor! Uluslararası SKY News Arabic kanalı, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de iletişimi kestiğini duyururken, Türk yetkililerinin gazetecilerinin güvenliği için Kuzey Suriye’den çıkmayı tavsiye ettiğini iddia etti. Suriye’de Türk bayrağına saldırılar devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde Gazaviye bölgesindeki askeri üste bulunan Türk bayrağı böyle indirildi."

"Ey Erdoğan! 'Allahu Ekber' diyerek Türk bayrağını parçalayan bu köpeklere söyleyeceğin sözün yok mu? Kayseri'de 67 kişiyi gözaltına aldınız, bu soysuzlara ne yaptınız? 40 milyar harcayıp beslediğin hainlere lafın yok mu? Türkiye karşıtı gösteriler Suriye'nin İdlib kentine de sıçradı; sokaklarda Türk bayrakları yakılıyor. Ey Erdoğan! Arap seviciliği yapanlara verdiğin destekle, ülkenin kaynaklarını heba ettiğin yetmez gibi; beslediğin köpekler Türk bayrağını indiriyor, Türk TIR'larına saldırıyor, vatandaşlarımızı dövüyor. Sen ise Suriyeli sevmeye devam ediyorsun. Kahrolsun Türkiye düşmanları."

"Suriye’deki bazı grupların Türk plakalı araçlara saldırısı devam ediyor. Suriye’deki Türk plakalı araçlara saldırdılar! Körün gözü açıldığında kırdığı ilk şey bastonu olur. Beslediğiniz kargalar gün gelir sizin gözünüzü oyar! Kendi bayrağı için savaşamayan korkaklar benim şehit kanı ile boyanmış bayrağımı yakıyor, buna müsaade etmek, sessiz kalmak vatana ihanettir! Afrin'de TSK'ya ait Kirpi 2 zırhlı araca uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Vatanını seven milliyetçi gençler (MHP hariç, onlar milliyetçi değil) sağduyulu olma vaktidir. Vakit vatan vaktidir!"

"AKP hükümeti döneminde Türkiye tarihinde ilk kez Türk bayrağını bu kadar yırtılmış ve hakarete uğramıştır. Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez. Bayraklarımız yakılıyor, askerlerimize, araçlarımıza saldırıyorlar. Suriye’ye bu görüntüleri yaşamak için mi girdik? Bayrağımızı göndere çekebilmek için ne bedeller ödedik. Kıbrıs’ta bayrağımıza el uzatmaya çalışan teröristler saniyesinde vurulmuştu. Bayrak yere düşmez, bayrak Türk milletinin şeref nişanesidir. Türkler, özgürlükleri ve bayrakları için yaşarlar."

"Bu olaylar karşısında hükümetin tutumu kabul edilemez. AKP hükümeti derhal istifa etmeli ya da hemen seçime gidilmelidir. Ülkemizi bu şekilde yönetemeyen, vatandaşının güvenliğini sağlayamayan bir hükümetin meşruiyeti kalmamıştır."

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI