Bugun...
SON DAKİKA

Genel Başkan Cuma Nacar: "Savaş Tamtamlarına Karşı, Dünyanın Her Yerini Barış Şemsiyesi Altına Alalım" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsrail’in Gazzedeki soykırımları, Lübnana yönelik saldırıları ve suikastleriyle ilgili, ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Birleşmiş Milletlerdeki “İsrail’in uzun kolunun İran’da ulaşamayacağı hiçbir yer yok, bu tüm Ortadoğu için de geçerli” şeklindeki açıklamasına ve İran’ın süpersonik füzelerle İsrailin Demir Kubbe sistemini delmesine tepki gösteren önemli bir mesaj yayınladı.
facebook-paylas
 Tarih: 04-10-2024 14:28:00

Genel Başkan Cuma Nacar:

Cuma Nacar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Savaş Tamtamlarına Karşı, 21. Yüzyılı Barış Çağı Yapalım!"

"21. yüzyılı adalet ve barış çağı yapalım! Bu teknoloji ve iletişim çağında, dünyaya öyle bir barış medeniyeti şemsiyesi kuralım ki silahını çekenin mermisi, çekene geri dönsün! Din savaşları, ideoloji savaşları, mezhep çatışmaları, etnisiteye dayalı düşmanlıklar, silah lobilerinin çıkarları ve kapitalist savaşlar sona ersin! Seçme ırkı diye tanımlanan grupları dünyaya zalim bir efendi olarak sunan ve diğer milletleri köle olarak gören zihniyeti durduralım!"

Nacar, emek sömürüsü, inanç sömürüsü, adaletsizlik, açlık, zulüm, savaş, terör, anarşi, kan ve gözyaşıyla dolu bu düzenin son bulması gerektiğini vurguladı ve "Kıyamet savaşları çağını değil, adalet ve barış çağını başlatalım!" dedi.

"Savaş Tanrılarına ve Yalan Vaatlerine İnanma!"

Cuma Nacar, insanları savaş söylemlerine karşı uyararak, "Armageddon, yani Kıyamet Savaşı gibi dünyayı ateşe verecek, kan ve gözyaşı getirecek savaş emirleri veren bir savaş Tanrısı asla Tanrı olamaz. Bu tür bir 'Tanrı' olsa olsa şeytani insan aklının yarattığı yapay bir kavram olabilir" ifadelerini kullandı.

Nacar, insanlara akıllarını ve güçlerini birleştirme çağrısı yaparak, "Neron gibi, soykırımcı zalim Hitler gibi, zalim katil Netanyahu'nun da bir delilik yapıp dünyayı yakmasına engel olalım! Zalimlerin zulmüne son verecek bir barış dünyası kuralım!" dedi.

"Türkiye Barış Çağına Rehberlik Edebilir"

Cuma Nacar, Türkiye'nin bu barış sürecinde liderlik yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. "Türkiye, bu barış çağına, barış medeniyetine, barış dünyasına rehberlik yapabilecek birikimdedir! Gerek ve yeter şart; icazetli uydu iktidarlar dönemini kapatmaktır!" dedi.

Nacar, dünyanın zenginliklerinin adil bir paylaşımla herkese yeterli olduğunu ve barış dünyası kurarak Gazze, Filistin, Etiyopya, Ukrayna, Kerkük, Keşmir, Doğu Türkistan, Latin Amerika ve tüm dünyanın barış içinde yaşamasının mümkün olduğunu ifade etti.

"İnsan hak ve hürriyetlerinin, hak, hukuk, adalet ve kardeşlik temelinde yükseldiği bir dünyayı hep birlikte kurabiliriz. Gelin, çağımızı barış çağı, dünyamızı barış dünyası yapalım!" şeklinde konuşan Nacar, Millet Partisi olarak savaşa ve zulme karşı adalet ve barış için mücadele edeceklerini vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI