Bugun...

Genel Başkan Demirel, sermayenin ahlaki çöküşü ve savaşın yıkıcı etkilerine dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

SÖMÜRGECİLİĞİN KARŞISINDA DURMANIN ZAMANI GELMİŞTİR
facebook-paylas
 Tarih: 08-10-2024 14:28:00

Genel Başkan Demirel, sermayenin ahlaki çöküşü ve savaşın yıkıcı etkilerine dikkat çekti  - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEZA-PAR Eş Genel Başkanı Ali Demirel, son bir yılda 85 bin ton bomba atıldığını, 41 bin insan yaşamını yitirdiğini ve 96 bin kişinin de yaralandığına işaret ederek, “Uluslararası sermayenin yayılmacı ve sömürgeci politikalarının ahlaki temelleri ciddi şekilde sorgulanmalıdır” dedi.

Demokrasi Zamanı Partisi (DEZA-PAR) Eş Genel Başkanı Ali Demirel, uluslararası yayılmacı sermayenin ahlaki çöküşü ve savaşın yıkıcı etkilerini anlattı.
Uluslararası sermayenin yayılmacı ve sömürgeci politikalarının ahlaki temellerinin ciddi şekilde sorgulanması gerektiğine vurgu yapan Eş Başkan Demirel, “Coğrafya, millet, din ya da mezhep ayrımı gözetmeksizin, bu politikaların hedef aldığı halklar tarih boyunca büyük acılar yaşamıştır. Bugün Filistin’de yaşanan insanlık dramı, geçmişte Yahudi halkı ve diğer birçok milletin maruz kaldığı zulümlerin günümüzdeki bir tezahürüdür. Bu durum, emperyalizmin ve sermayenin küresel düzeydeki çıkar çatışmalarının bir parçası olarak sürmektedir” dedi.

HALKLARIN ÖZGÜRLÜK TALEPLERİ YOK SAYILIYOR
Eş Başkan Demirel, 7 Ekim’in yıldönümünde bir yıl önce yaşanan şiddet olaylarının ardından, 85 bin ton bomba atıldığını, 41 bin insan yaşamını yitirdiğini ve 96 bin kişinin de yaralandığına işaret ederek, şunları söyledi: “Bu tablo, uluslararası sömürgeci politikalar ile bölgesel güçlerin yayılmacı emelleri doğrultusunda şekillenen bir dünyanın acımasız sonuçlarını gözler önüne sermektedir. Ulusların bağımsızlık mücadelesi, bu güçlerin rekabeti altında kan ve gözyaşı ile bastırılmakta, halkların özgürlük talepleri yok sayılmaktadır.”

HİÇBİR GÜÇ, VİCDANİ ÖZGÜRLÜKTEN BAHSETME HAKKINA SAHİP DEĞİL
Savaşın tetiklediği toplumsal yıkıma dikkat çeken Eş Genel Başkan Demirel, “Küresel sermaye, bölgesel milliyetçilik ve gericilik ile birleştiğinde, dünya üzerinde adaletin, insan haklarının ve vicdani özgürlüğün önünü kesmekte ve halkları çatışmalara sürüklemektedir. Bu bağlamda, savaşın tetiklediği toplumsal yıkım, yalnızca fiziki kayıplarla sınırlı kalmamakta, aynı zamanda bölgesel istikrarsızlığı ve siyasi karmaşayı da derinleştirmektedir. Bu şartlar altında, hiçbir güç, halklara insanlıktan, vicdani özgürlükten, adaletten ya da kardeşlikten bahsetme hakkına sahip değildir” dedi.

SÖMÜRGECİLİĞİN KARŞISINDA DURMANIN ZAMANI GELMİŞTİR
DEZA-PAR Eş Genel Başkanı Demirel, barışa dayalı bir dünya düzeni kurulmadıkça, savaşların tetiklediği yıkımların durmayacağını belirterek, şunları kaydetti: “Uluslararası aktörler, emperyalist ve yayılmacı emelleri bir kenara bırakarak, halkların kendi kaderini tayin etme hakkına saygı duymalı ve uluslararası hukukun, adaletin ve insan haklarının öncelendiği bir politika izlemelidir. Bugün, savaşın ve sömürgeciliğin karşısında durmanın zamanı gelmiştir; insanlık, barış, adalet ve dayanışma temelinde yeni bir geleceği inşa etmek zorundadır.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI