Bugun...

GENEL BAŞKAN MUHAMMET UZUN: "KORKU ALGISIYLA, YENİ ANAYASA DAYATMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsrail’in hedefi Türkiye" söylemine tepki göstererek, bu tür açıklamaların halk arasında korku yaratıp ekonomi, kontrolsüz göç dalgası ve ülkede yaşanan adaletsizliklerin tartışılmasını önlemeye yönelik olduğunu ifade etti. Uzun, Erdoğan’ın İsrail tehditi üzerinden toplumu birleştirerek Yeni Anayasa dayatmasını gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 21:14:00

GENEL BAŞKAN MUHAMMET UZUN:

"Korku Algısı Yaratarak Ekonomik Sorunlar Gizleniyor"

Muhammet Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in hedefi Türkiye" söylemini tekrar ederek, halk arasında korku iklimi yaratmaya çalıştığını ve bu söylemin altında yatan asıl amacın ekonomik sorunların ve ülkenin gerçek problemlerinin konuşulmasını engellemek olduğunu belirtti. Uzun, "Erdoğan, halkı korku ve tehdit algısıyla birleştirerek gerçek sorunların üstünü örtüyor. Ekonominin geldiği içler acısı durum, kontrolsüz göç politikaları ve ülkede adaletin sağlanamaması gibi konular konuşulmasın diye İsrail tehdidi üzerinden birlik mesajı vermeye çalışıyor." dedi.

"Yeni Anayasa Dayatması İçin Toplum Manipüle Ediliyor"

Uzun, Erdoğan'ın bu korku algısı üzerinden bir sonraki adımının Yeni Anayasa dayatması olduğunu ve bu anayasayı kabul ettirmek için toplumun manipüle edildiğini ifade etti. "Bir sonraki adımda, 'İsrail tehdidine karşı birlik olmalıyız, bu yüzden Yeni Anayasa’yı kabul etmeliyiz' söylemiyle karşı karşıya kalacağız. Toplumu, sözde İsrail tehdidine karşı birlik olmuşken bu anayasayı onaylamaya zorlayacaklar. Bu açık bir manipülasyon ve biz bu oyunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Sözde Muhalefet de Bu Oyuna Geliyor"

Milli Parti Genel Başkanı, sözde muhalefetin de bu manipülasyona düştüğünü belirterek CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in İsrail'e yönelik tehdit içerikli açıklamalarını eleştirdi. "Bakınız, muhalefet de bu oyuna düşüyor. Dün, Özgür Özel’in İsrail’e karşı tehdit savurduğunu gördük. Oysa bu ülkenin gerçek sorunları; hukuk ve adaletin yokluğu, devletin her kademesine yerleştirilmiş cemaatçiler, kontrolsüz bir şekilde sokulan milyonlarca kaçak göçmen ve ekonomi yönetiminin içler acısı durumu. Bunlar konuşulmadıkça, ülkenin geleceği tehlikededir." dedi.

"Yeni Anayasa Vatana İhanet Projesidir"

Uzun, Türkiye'nin en büyük tehditlerinden birinin Yeni Anayasa adı altında dayatılan ve ülkenin bağımsızlığını tehlikeye atan projeler olduğunu ifade etti. "Türkiye için en büyük tehdit, Yeni Anayasa adı altında vatana ihanet projesinin hayata geçirilmesidir. Bu anayasa, ülkenin bağımsızlığını, laikliğini ve hukukun üstünlüğünü tehdit eden bir dayatmadır. Bu tür korku politikalarıyla, halkı bu ihanete razı etmeye çalışıyorlar. Ama biz, Milli Parti olarak bu oyunu bozacağız ve bu ülkenin bağımsızlığını koruyacağız." dedi.

"Gerçek Sorunlar Göz Ardı Edilmemeli"

Muhammet Uzun, Türkiye'nin en büyük sorunlarının hukukun ve adaletin yokluğu, devletin her kademesine sızmış cemaatler, ekonomik kriz ve darbe tehdidi bahanesiyle zayıflatılan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu belirtti. "Bu ülkenin gerçek sorunları var ve bunlar göz ardı edilmemeli. Ülkede hukuk ve adalet sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesi gerekiyor. Devletin her kademesine cemaatler temizlenmeli, ekonomiye derhal müdahale edilerek halkın refahı artırılmalı, TSK’nın itibarı ve gücü yeniden inşa edilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Milli Parti Olarak Bu Ülkenin Geleceği İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Son olarak, Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, halkı korku politikalarıyla manipüle eden iktidara karşı güçlü bir duruş sergileyerek, Türkiye'nin bağımsızlığı ve halkın refahı için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. "Milli Parti olarak, bu ülkenin bağımsızlığı, güvenliği ve refahı için var gücümüzle çalışacağız. Korku politikalarıyla halkı manipüle edenlere karşı gerçekleri savunacağız ve ülkemizi bu karanlık yoldan kurtarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI