Bugun...

Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak: "Çocuklarımızı Leş Siyasetinize Bulaştırmayın!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, okulların "Çanakkaleden Gazzeye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. Emrah Ak, bu girişimin tarihi çarpıtarak çocukları siyasete alet etme çabası olduğunu vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 00:49:00

Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak:

"Tarihi Çarpıtıp Çocuklarımıza Yükleme Yapmaya Çalışıyorlar"

Emrah Ak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarına karşı çıkarak, "23 yıldır yaptıkları gibi, tarihi kendi çıkarlarına göre çarpıtarak çocukların taze beyinlerine yükleme yapma peşindeler. Bu hükümetin her adımı, çocuklarımızı ideolojik bir kalıba sokma çabasıdır," dedi.

"Gazze Bizim Toprağımız Değil, Çocuklarımızı Bu Yanlışa Bulaştırmayın"

Ak, muhalefetin bu duruma karşı yeterince ses çıkarmadığını belirterek, "Muhalefetin CHP Grup Başkanı Sayın Özgür Özel'in çıkıp 'Gazze bizim toprağımız değil, tarihi değiştirmeye kalkmayın ve çocuklarımızı leş siyasetinize bulaştırmayın' diyerek tepki göstermesi gerekirdi. Bu kadar mı zor? Pazartesi günü çocuklarımızı bu yanlıştan dönülmezse okula göndermemek bir protesto hareketi başlatmak, muhalefet olarak görevimizdir," ifadelerini kullandı.

"Milli Eğitim Bakanı Değil, Genç Fidanlarımızı Eğip Bükme Bakanı"

Emrah Ak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sert bir dille eleştirerek, "Bir Milli Eğitim Bakanı değil, ‘Genç Fidanlarımızı Eğip Bükme Bakanı’ olduğunu biliyoruz. Bu da Vergimatik Mehmet Şimşek’in bir başka türü. Biri ekonominin, diğeri ise milli eğitimin yıkım projesinin sorumlusu. Eğitim, siyasal propaganda aracı değildir. Çocuklarımıza dürüst, laik, bilimsel bir eğitim sunmak yerine, onları ideolojik bir kuşatmaya almak kabul edilemez," dedi.

"Ticaret İlişkilerini de Anlatacaklar mı?"

Ak, ayrıca hükümetin İsrail ile sürdürdüğü ticari ilişkiler üzerinden de eleştirilerini sürdürerek, "Çok merak ediyorum, İsrail ile yapılan gemiler dolusu ticareti de bu sözde tarih derslerinde anlatacaklar mı? Tarihi gerçekleri çocuklara aktarmak yerine, kendi siyasi çıkarlarını koruma peşindeler," şeklinde konuştu.

Son olarak Emrah Ak, Adil Türkiye Partisi olarak, çocukların siyasete alet edilmesine, tarihin çarpıtılmasına ve eğitimin ideolojik manipülasyonlarla bozulmasına karşı olduklarını vurgulayarak, "Milli Eğitim, çocuklarımızın geleceğini inşa etmeli, onları siyasi çekişmelerin ortasında bırakmamalıdır. Adaletli, eşit ve laik bir eğitim sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz," diyerek açıklamasını sonlandırırken 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI