Bugun...
SON DAKİKA

Gömeç'te Kooperatif ve Büyükşehir İş Birliğiyle Yeni Projeler Hayata Geçiyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Gömeç Belediyesi ile birlikte yürütülen kalkınma projelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Güven, Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde kurulan Kalkınma Ajansının sadece tarımsal alanda değil, turizm ve üretim projeleri başta olmak üzere birçok alanda ilçelere ışık tuttuğunu belirtti. Gömeç’te kurulacak olan Turizm ve Üretim Pazarlama Kooperatifi ile yerel ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
facebook-paylas
 Tarih: 21-10-2024 14:56:00

Gömeç'te Kooperatif ve Büyükşehir İş Birliğiyle Yeni Projeler Hayata Geçiyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Güven, Gömeç Belediyesi'nin yüzde 51 ortaklığıyla kurulan kooperatifin, yerel üretimi artırma ve pazarlama alanında büyük bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini kooperatif aracılığıyla dışarıdan aldığımız fonlarla hayata geçireceğiz. Özellikle Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın sağladığı fonlarla Gömeç’te üretime dayalı yeni alanlar yaratıyoruz. Bamyayı Burhaniye’de kuruttuğumuz özel bir tesiste değil, kendi kuracağımız tesislerde işleyeceğiz. Bu sayede hem istihdam sağlayacağız hem de üretim kapasitemizi artırarak Büyükşehir’e doğrudan pazarlama imkânı yaratacağız."

Zeytin Ağaçlarının Değerini Artıracak Projeler

Gömeç’in zeytin ağaçlarıyla ünlü olduğunu vurgulayan Başkan Güven, zeytin ağaçlarının budanmasından elde edilen dalların atık olmaktan çıkarılarak enerji kaynağına dönüştürüleceğini belirtti. "Bu dallar yakıt olarak kullanılabilecek sıkıştırılmış talaşa dönüştürülecek ve böylece milli servet olarak değerlendirilecek. Gömeç’te kurulacak bu tesisle Körfez bölgesinin zeytin dallarını toplayarak ekonomiye kazandıracağız," dedi.

Zeytin Atıklarından Gübre Üretimi

Ayrıca, Gömeç’in zeytinyağı fabrikalarının en büyük sorunlarından biri olan siyah atıkların çevreye zarar verdiğini belirten Güven, bu atıkların gübreye dönüştürülmesi için de yeni bir tesis kuracaklarını söyledi. "Bu tesis sayesinde, siyah atıkları gübreye dönüştürüp Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Türkiye genelinde pazarlayacağız. Böylece çevreye zarar veren bu atıklar verimli bir kaynağa dönüşecek," dedi.

Başkan Özkan Güven, Ahmet Akın’ın liderliğinde Gömeç’te gerçekleştirilen bu projelerin ilçenin tarım ve turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracağını belirterek, bölgedeki kalkınma hareketinin hızla devam edeceğini vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI