Bugun...

Gürsel Şahin: "Depremde Canla Başla Hayat Kurtaran Madencilerimizin Yanındayız" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet ve Adalet Partisi (CAP) Teşkilat Sorumlu Genel Başkanvekili ve 2023 6 Şubat Deprem Mağdurlarını Destekleme ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Şahin, hakları için 38 gündür direnişte olan ve 8 gündür Somadan Ankaraya yürüyen Fernas maden işçilerine destek verdi. Başkan Gürsel Şahin, depremde canla başla hayat kurtaran madencilerin yanında olduklarını ve haklı mücadelelerine gönülden destek verdiklerini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 03-10-2024 17:14:00

Gürsel Şahin:


"DEPREMDE -30 DERECEDE BİRLİKTEYDİK, ŞİMDİ DE YÜREĞİMİZ SİZİNLE"

Gürsel Şahin, açıklamasında, "Depremde, -30 derecede de madencilerimizle birlikteydik, şimdi de yüreğimiz sizinle. Depremlerde özellikle, 'acil zili bas butonudur' madencilerimiz. Onlar gidince bir başka rahatlarız afet bölgelerine. Zerre korku yok gözlerinde, hayat kurtarmak için canla başla çalıştılar. Fernas maden işçileriyle bir aradayız, onların haklı mücadelesinin yanındayız. Depremde yaptıkları fedakarlıkları unutmadık, unutanlara da ayıp olsun" dedi.

Başkan Şahin, madencilerin Soma'dan seslerini duyurmak ve uğradıkları haksızlığı haykırmak için yürüdüklerini belirterek, "Madencilerimiz, Soma’dan Ankara’ya adalet arayışıyla yürüdüler ve bu haklı davalarında seslerini duyurmak için başkente vardılar. Bu yürüyüş, sadece hak arama mücadelesi değil, aynı zamanda toplumun adalet ve onur mücadelesidir. Bizler de bu davalarını gönülden destekliyoruz. Fernas işçileri, insanca çalışma koşulları ve hakları için mücadele ediyor. Onların bu kararlılığı ve direnişi hepimiz için büyük bir örnek" şeklinde konuştu.

"İKTİDAR, MADENCİLERİN SESİNE KULAK VERMELİDİR"

Gürsel Şahin, iktidara seslenerek, maden şirketlerinin değil, işçilerin yanında yer alınması gerektiğini ifade etti. "Fernas maden işçileri Ankara’ya vardılar ve haklarını talep etmek üzere seslerini yükseltecekler. İktidara çağrımız nettir: Maden şirketlerinin değil, emeklerinin karşılığını almak için mücadele eden işçilerimizin yanında yer alın. Bu işçilerin taleplerine kulak verin, onların mücadelesi insanca yaşam içindir" dedi.

"GEREKİRSE ANKARA'YA YÜRÜRÜZ, DESTEK OLURUZ"

Başkan Gürsel Şahin, Fernas maden işçilerinin mücadelesine destek olmak adına gerekirse kendilerinin de deprem bölgesinden Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını belirtti. "Eğer Ankara, bu işçilerin haklı taleplerine karşılık vermezse, depremde canlarını hiçe sayarak hayat kurtaran bu kahramanlarımıza olan borcumuzu ödemek için biz de deprem bölgesinden Ankara’ya doğru yürüyüş başlatacağız. Onların mücadelesi, yalnızca kendileri için değil, toplumun tüm kesimleri için adalet ve onur mücadelesidir" dedi.

Gürsel Şahin, açıklamasını "Biz, Cumhuriyet ve Adalet Partisi olarak her zaman emeğin, alın terinin ve adaletin yanındayız. Madencilerimizin haklı taleplerinin karşılanması için elimizden geleni yapacağız. Onların hak arama mücadelesi bizim de mücadelemizdir. Yüreklerimizle onların yanındayız, sonuna kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz" sözleriyle sonlandırdı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI