Bugun...

İl Başkanı Ferhat Karadağ: "Bu dere ölüme davetiye çıkarıyor, yetkililer harekete geçmeli!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan Çavsak Deresinde yaşanan ihmallere dikkat çekerek, 18 ay önce yaşanan sel felaketinde 20 vatandaşın hayatını kaybetmesine rağmen yetkililerin hâlâ gerekli önlemleri almadığını vurguladı. Derenin başında açıklama yapan Karadağ, yetkililere seslenerek, dere çevresinde yaşayan vatandaşların hâlâ büyük bir tehlike altında olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 26-09-2024 11:14:00

İl Başkanı Ferhat Karadağ:

"18 ay önce 20 insanımızı kaybettik, hâlâ ders alınmadı"

Karadağ, 18 ay önce Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde, Çavsak Deresi'nin taşması sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu derede yaşanan taşkın sonucu 20 insanımızı kaybettik. Aradan geçen 18 aya rağmen hiçbir ders alınmadı ve ıslah çalışmaları hâlâ yapılmadı. Bu ihmaller vatandaşlarımızın hayatını riske atıyor. Yaşadığımız acıların tekrarlanmasını istemiyoruz" dedi.

"Dere etrafında okul, cami, taziye evi ve evler var, halk tehlike altında"

Ferhat Karadağ, derenin çevresinde okul, cami, taziye evi ve yoğun yerleşim alanlarının bulunduğunu belirterek, bölgedeki halkın büyük bir risk altında olduğunu söyledi. "Dere etrafında halkımızın yoğun yaşadığı bir mahalle var. Kötü kokular etrafa yayılıyor, dere etrafı dağınık durumda. Yetkililere buradan sesleniyorum: Eğer gerekli ıslah çalışmaları yapılmaz ve önlemler alınmazsa, en ufak bir sağanak yağışta vatandaşlarımız tekrar tehlike altında olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Dere tıkanıklığı gözle görülür şekilde ortada, Şanlıurfa Devlet Su İşleri harekete geçmeli"

Karadağ, derenin tıkanıklığının gözle görülür olduğunu ve bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. "Şanlıurfa Devlet Su İşleri neyi bekliyor? Derenin tıkanıklığı, oluşacak bir yağmurda büyük bir felakete yol açacağı şimdiden belli. Neden hâlâ bir çalışma başlatılmadı? Burada yapılması gereken ıslah çalışmaları geciktirildiği takdirde, bu ihmallerin bedelini yine halkımız ödeyecek. Yetkilileri acilen harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.

"Bu ihmaller ölüme davetiye çıkarıyor"

Ferhat Karadağ, yetkililerin ihmalkârlığını vurgulayarak, bu ihmallerin adeta ölüme davetiye çıkardığını belirtti. "Bu derede yaşanan ihmaller ve gerekli önlemlerin alınmaması, halkımız için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yetkililer harekete geçmediği sürece, olası bir felaketin sorumlusu kendileri olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Çavsak Deresi’nin durumuna acilen müdahale edilmesi gerektiğini ve halkın güvenliği için ivedilikle gerekli ıslah çalışmalarının yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI