Bugun...

Karadağ'dan AKP ve DEDAŞ Ortaklığına Sert Eleştiri ve Çiftçilere Destek Çağrısı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, AKP ve DEDAŞ ortaklığını eleştirerek, bu durumun binlerce Şanlıurfalı çiftçinin diğer illere mevsimlik tarım işçisi olarak gitmesine sebep olduğunu belirtti. Başkan Karadağ, AKPnin tarımı ve Urfa çiftçisini bitirdiğini vurguladı ve Şanlıurfalı çiftçilere üretimlerine ve emeklerine sahip çıkma çağrısında bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 30-05-2024 12:35:00

Karadağ'dan AKP ve DEDAŞ Ortaklığına Sert Eleştiri ve Çiftçilere Destek Çağrısı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Karadağ, "Kıymetli Şanlıurfalı çiftçiler, toprağınıza, üretiminize, emeğinize ve alın terinize sahip çıkmak için gelin hep birlikte mücadele edelim. Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal'la birlikte Urfa'nın çiftçisi, emeklisi, öğrencisi ve esnafı için sonuna kadar mücadele edeceğiz. CHP halkın sesi, halkın kendisidir," dedi.

TMO FİYAT AÇIKLAMAK İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

Başkan Karadağ, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hasat zamanı çiftçiler için kritik olan fiyat açıklamasını geciktirmesini eleştirerek, "Tek kazancı hasat zamanı olan çiftçilerimiz, borçlarını ödemek için ürünlerini satmak zorunda. Çiftçilerimizi, ürünlerini ucuza ve üretim maliyetini dahi kurtarmayacak fiyata satmaya mecbur bırakmak tarıma ihanet, çiftçiliği bitirmeye teşebbüstür," ifadelerini kullandı.

AKP VE DEDAŞ ORTAKLIĞININ SONUÇLARI

Başkan Karadağ, AKP ve DEDAŞ ortaklığının Şanlıurfalı çiftçiler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri vurgulayarak, "AKP-DEDAŞ ortaklığı, binlerce Urfalı çiftçinin diğer illere mevsimlik tarım işçisi olarak gitmelerine sebep oldu. AKP, hem tarımı hem Urfa çiftçisini bitirdi. Bu durum, Şanlıurfa tarımının ve çiftçisinin geleceğini tehlikeye sokmaktadır," dedi.

MÜCADELE VE DESTEK SÖZÜ

Başkan Karadağ, CHP olarak Şanlıurfa çiftçisinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Çiftçilerimizin haklarını savunmak ve onların üretimlerini sürdürebilmeleri için gerekli destekleri sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz. Hep birlikte, daha adil ve sürdürülebilir bir tarım politikası için çalışacağız," dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI