Bugun...

MEHMET DEMİR: "CHP’YE YÖNELİK HUKUKSUZLUKLAR KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, Sarıyer Eski Belediye Başkanı Şükrü Genç ve bazı belediye çalışanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi. Yapılan operasyonun siyasi bir hamle olduğunu vurgulayan Demir, CHP’li belediyeler üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskının kabul edilemez olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 16-03-2025 18:14:00

MEHMET DEMİR:

"CHP’li belediyelere yönelik yürütülen bu operasyonların hukukla bağdaşmadığı açıktır. Sarıyer Eski Belediye Başkanı Şükrü Genç ve bazı belediye çalışanları, çağrıldıklarında bizzat giderek ifade vermelerine rağmen tutuklanmıştır. Bu durum, yargının siyasallaştığını ve muhalefeti susturma aracı haline getirildiğini açıkça göstermektedir. Adaletin siyasetin oyuncağı olmasına asla izin vermeyeceğiz."

"TUTUKLU YARGILAMA CEZA HALİNE GELDİ"

Mehmet Demir, yargı bağımsızlığının giderek zedelendiğini ve tutuklu yargılamanın bir cezalandırma yöntemi olarak kullanıldığını ifade etti.

"Son dönemde muhalif isimlerin tutuklu yargılanması bir hukuk skandalına dönüşmüştür. Çağrıldıklarında ifade vermeye giden insanların tutuklanması, artık bir güvenlik önlemi değil, siyasi bir cezalandırma yöntemidir. Bu tür hukuksuzluklarla partimize zarar vermeye çalışsalar da biz CHP olarak halkımızın iradesini ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz."

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Demir, CHP’nin hukuksuzluklara karşı mücadelesini sürdüreceğini ve adaletin sağlanması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

"Cumhuriyet Halk Partisi, hukukun üstünlüğü için mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. Siyasi baskılar, haksız tutuklamalar ve algı operasyonları ile bizleri yıldıramazlar. Şükrü Genç ve diğer arkadaşlarımızın haksız tutuklanması karşısında geri adım atmayacağız. Türkiye’nin hukuk devleti kimliğini koruması için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Mehmet Demir, adaletin bir gün mutlaka sağlanacağını ve CHP olarak hukukun üstünlüğüne olan inançlarını koruyacaklarını vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI