![]() |
Tweet |
İSTİKLAL MARŞI, BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN DOĞUŞUNUN SEMBOLÜDÜR
Başkan Tokgöz, İstiklal Marşı’nın sadece bir şiir değil, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun, inancının ve kararlılığının bir sembolü olduğunu belirtti. “Bu marş, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden bir milletin haykırışıdır” dedi.
MEHMET AKİF ERSOY, MİLLİ ŞUURUMUZUN TEMSİLCİSİDİR
Tokgöz, Mehmet Akif Ersoy’un sadece güçlü bir şair değil, aynı zamanda bir dava adamı olduğuna vurgu yaparak, “O, kalemiyle milletimizin ruhunu satırlara döken, mücadele ruhunu diri tutan bir öncüdür. Onun bıraktığı miras, bugün de bizlere ışık tutmaktadır” ifadelerini kullandı.
İSTİKLAL MARŞI’NI ANLAMAK, GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEKTİR
Başkan Tokgöz, İstiklal Marşı’nın sadece törenlerde okunup geçilen bir metin olmaması gerektiğini, ruhunun ve mesajının iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, “Bu marşın her dizesi, milletimize düşen sorumlulukları hatırlatan birer öğüttür” dedi.
“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Son olarak, bağımsızlığın ve millet bilincinin en önemli unsurlarından birinin milli ve manevi değerlere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Mehmet Zahit Tokgöz, “İstiklal Marşı’mızın kabul yıl dönümünü vesile bilerek, bu şuuru kuşanmalı ve nesillerimize aktarmalıyız” diyerek mesajını tamamladı.