![]() |
Tweet |
Bugünün Manda Ve Himayesi, Sessiz Dayatmalardır
Mustafa Üstün açıklamasında, manda ve himaye anlayışının günümüzde farklı yöntemlerle sürdürüldüğünü ifade etti:
“1919’da askeri işgal olarak karşımıza çıkan manda zihniyeti, bugün siyasi ve ekonomik dayatmalarla, toplumsal yapıdaki ayrışmalarla yeniden şekilleniyor. Terörle pazarlık, dış kaynaklı anayasa taslakları, kültürel çözülmeye zemin hazırlayan politikalar; bunların tümü millet egemenliğine karşı yeni tehditlerdir. 19 Mayıs, bu teslimiyete karşı verilen direnişin adıdır.”
Bornova Gençliği, Direnç Noktamızdır
Üstün, Bornova’nın eğitimli, bilinçli ve üretken genç nüfusuna vurgu yaparak,
“Bugün Bornova sokaklarında yürüyen her genç, 19 Mayıs 1919’un kararlılığını taşımaktadır. Bu gençlik yalnızca tarihini bilen değil, geleceğini de tasarlayan bir gençliktir. Cumhuriyet, onların omuzlarında daha da yükselecektir” dedi.
Gençliğe Umut, Geleceğe Yön: Anahtar Parti’nin Vizyoner Projeleri
Mustafa Üstün, Anahtar Parti’nin gençler için geliştirdiği temel politika ve destek başlıklarını kamuoyuyla şu şekilde paylaştı:
İlk İşim Programı: Üniversite mezunu gençlere mezuniyetten sonra ilk yıl içinde kamu destekli staj veya istihdam fırsatı.
Mülakatın Kaldırılması: Kamu alımlarında liyakat ve objektif başarı kriterlerine dayalı şeffaf sınav sistemi.
Dijital Vatandaşlık Akademisi: Yapay zekâ, kodlama, veri analitiği gibi alanlarda ücretsiz ve sertifikalı çevrim içi eğitimler.
Barınma Reformu: Güvenli, erişilebilir ve kamu destekli gençlik yurtlarının her ilde hayata geçirilmesi.
Kredi Borçlarında Düzenleme: Faizsiz yeniden yapılandırma ve gelire endeksli ödeme modeli.
Kültür Ve Spor Fonları: Sanat, kültür ve sporla ilgilenen gençlere düzenli burslar ve proje destekleri.
Gençlik Yükselirse, Toplum Aydınlanır
Başkan Vekili Mustafa Üstün, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz, gençliğin arkasında değil, yanında duruyoruz. Onlara yön değil, imkân sunuyoruz. Anahtar Parti olarak bu ülkenin her bir gencini Türkiye'nin geleceğine açılan kapı olarak görüyoruz. Gelecek gençlerindir, biz sadece anahtarız.”