![]() |
Tweet |
Tarımda yaşanan kriz nedeniyle gençlerin köyleri terk ettiğini, hayvancılıkla uğraşan ailelerin borç batağına sürüklendiğini belirten Coşkuner, “Çiftçi, tarlasını değil, bankaların kapısını düşünüyor. Eskiden Aksaray’dan bereket fışkırırdı, şimdi sessizlik hâkim. Bu durum sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyolojik bir çöküştür” ifadelerini kullandı.
Coşkuner, Aksaray'ın Türkiye’nin gıda güvenliği açısından stratejik önemde olduğunu hatırlatarak, “Tarım destekleri artırılmalı, üreticiye düşük faizli kredi sağlanmalı, çiftçiye borç yapılandırması imkânı verilmeli. Sulama altyapısı güçlendirilmeli ve tarımsal planlama bilimsel verilerle yapılmalı. DEVA Partisi olarak bu konuda net çözümlerimiz hazır” diye konuştu.
Tarımın sadece Aksaray için değil, Türkiye’nin geleceği için hayati önemde olduğunu vurgulayan Necati Coşkuner, “Üretmeden kalkınamayız. Eğer bugün önlem alınmazsa, yarın tencerede kaynatacak ürün bile bulamayacağız. DEVA Partisi olarak üreticinin yanında, plansızlığın karşısındayız” dedi.