Bugun...

Nihat Baraç: “Aileyi Güçlendirmek İçin Ekonomik ve Sosyal Politikalar Şart” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, aile kurumunun güçlenmesinin yalnızca kültürel değerlerle değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Baraç, “Aileyi yaşatmak; insanca yaşam koşulları sağlamakla, bireyi ayakta tutmakla mümkündür. Ekonomik gerçekliği dışlayan hiçbir aile politikası kalıcı bir karşılık bulamaz” ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 24-05-2025 16:36:00

Nihat Baraç: “Aileyi Güçlendirmek İçin Ekonomik ve Sosyal Politikalar Şart” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“Gençler Geleceğe Umutla Bakabilmeli”

Bingöl'de gençlerin işsizlik ve ekonomik belirsizlik nedeniyle aile kurma kararlarını ertelediğine dikkat çeken Baraç, “Bugün gençlerimiz, ekonomik kaygılar nedeniyle evlilik ve çocuk sahibi olma gibi temel yaşam kararlarını ertelemek zorunda kalıyor. Aile kurmak, geçmişin doğal bir süreci olmaktan çıkmış; borçla, belirsizlikle ve yoksullukla mücadele edilen bir alana dönüşmüştür” dedi.

“Sosyal Destek Mekanizmaları Güçlendirilmeli”

Ailenin yalnızca kutsal bir yapı değil; barınma, gelir, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılandığı bir yaşam zemini olduğunu hatırlatan Baraç, aileyi merkeze alan politikaların mutlaka adil gelir dağılımı ve sosyal güvenceyle birlikte yürütülmesi gerektiğini kaydetti. “Aileyi güçlendirmek istiyorsak, gençlerimize iş imkânları sunmalı, kadınların iş gücüne katılımını desteklemeli ve çocuk bakım hizmetlerini yaygınlaştırmalıyız” şeklinde konuştu.

“DEVA Partisi, Aileyi Ekonomik ve Sosyal Güvenceyle Korumaya Kararlıdır”

Aile yapısının güçlenmesinde devletin asli sorumluluklarına dikkat çeken Baraç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz DEVA Partisi olarak; Bingöl'de ve ülkemizin dört bir yanında gençlerimizin kendi hayatını güvenle kurabildiği, ailelerin huzurla yaşadığı bir düzenin inşası için çalışıyoruz. Aileye değer vermek; onu yalnızca övmek değil, onu taşıyacak refah ortamını ve sosyal adaleti inşa etmektir. Temel gıda kalemlerinin erişilebilir olduğu, barınma krizinin çözüldüğü, çocukların eşit fırsatlara kavuştuğu bir Türkiye, güçlü ailelerin teminatıdır.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI