Bugun...

O ZAMAN SİZ DE MAKAM ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Balıkesir Üniversitesi tarafından üniversite personelinin servis araçlarının kaldırmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Başkan Köybaşı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamanın insani yönden uzak ve tutarsız olduğunu kaydederken, “Madem tasarruf genelgesi var o zaman rektör de makam aracını kullanmasın” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 29-06-2024 14:14:00

O ZAMAN SİZ  DE MAKAM ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ” 
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı tarafından gündeme getirilen Balıkesir Üniversite personelinin servis araçlarının kaldırılması ile ilgili tartışmalar büyüyor. Köybaşı’nın açıklamalarına yazılı olarak cevap veren Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tasarruf tedbirlerini bahane etti. Rektörlüğün açıklaması üzerine Erden Köybaşı, Balıkesir Üniversitesi yapılan açıklamaya eleştirilerde bulundu. 
Başkan Köybaşı, “Üniversite personelinin servis araçlarının kaldırılması zaten çok zor şartlarda çalışan personele yönelik çok ciddi bir haksızlıktır. İnsanlar evlerine ekmek götürecekleri paradan biraz da servis ücreti için para ayırmak zorunda kalacaklar.  Üniversite tarafından yapılan açıklama tamamen yasak savmak için soğuk bir resmi basın bülteni olarak yazılmış. Tasarruf genelgesi maddelerine atıfta bulunarak servis araçlarının kaldırılacağını söylemişler. Tamam kaldırılacak da bu insanlar ne yapacaklar? İşlerine nasıl gidip gelecekler. Bu uygulama kabul edilemez” dedi. 
SORUNU BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNDEN ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORLAR 
Servislerin kaldırılmasının büyük bir sorun olduğunu belirten Erden Köybaşı, “ Rektörlük servis aracı sorunu konusunda, Sabah ve akşam işe giriş çıkış saatlerinde uygun ek sefer yapılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz demişler. Diyelim ki Büyükşehir buraya otobüs koydu. Bu durum sorunu çözmeyecek. Sonuçta çalışanlar bu ek seferlere de para ödeyecekler otobüslere ücretsiz binmeyecekler. Ayrıca Belediye tarafından ek sefer yapılsa bile bu otobüsler servis gibi çalışmayacak, belirli bir güzergahtan geçecek ve Adnan Menderes, Paşaalanı, Atatürk mahallesi, Sakarya, toygar gibi mahallelerde oturanlar çift aktarma ile otobüslere ulaşabilecekleri bu da ciddi bir maliyet. Nereden baksanız tutarsız bir açıklama. Bu sorunu Büyükşehir üzerinden çözmeye çalışıyoruz demek de mantıklı değil. Siz çalışanların derdine çözüm oluyor musunuz, olmuyor musunuz bunu açıklayın” ifadelerine yer verdi. 

“POLEMİK YAPMIYORUZ, ÇALIŞANLARIN HAKKINI SAVUNUYORUZ”
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı amacının polemik yaratmak değil, çalışanların hakkını savunmak olduğunu ifade etti. Erden Köybaşı, “Üniversite tarafından yapılan açıklamanın sonunda ‘polemiklere girmeyeceğiz’ ifadesi yer almaktadır. Ne yazık ki üniversite yetkilileri bizi anlamışlardır.
Biz polemiğe girmiyoruz. Burada polemik yapılacak bir konu yok. Biz çalışanların hakkını savunuyoruz. İnsanlar üç kuruş parayla geçinmek zorunda kalıyor. Ülkemizde derin bir yoksulluk var. Yurttaşlarımız Pazara dahi çıkamaz hale geldiler. Şimdi bir de siz üniversite personelinin servis araçlarını kaldırarak çalışanların üzerine bir yük daha bindiriyorsunuz. Bugün üniversite personel servisi, yarın tüm kamudaki çalışan servislerine sıra gelecek.Burada seslendiğimiz merkezi hükümet. Çalışanların yaşamlarını zehir etmekten vaz geçin. 
Ne yazık ki Üniversitenin açıklaması yasak savmak için yapılmış” dedi. 

“HANİ AVRUPA BİZİ KISKANIYORDU?”
Başkan Köybaşı açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Üniversitelerimiz döner sermayelerinin bir kısmını sosyal alanlara ayırmak durumunda. Ne yazık ki İktidar tasarruf adı altında çalışanların servis araçlarına göz dikti ve ekonomimizin çalışanların servisini kaldırarak oradan sağlanacak 3-5 liraya ihtiyaç duyacak kadar kötü duruma düşürüldüğünü görüyoruz. 
İktidar da olanlar her gün ülkemiz büyüyor, ve bütün Avrupa bizi kıskanıyor diye açıklamalarda bulunuyor ama çalışanların  servis araçlarına bile göz dikecek duruma düşmüş durumda. 
Oradan gelecek üç beş lirayla ülkeyi kalkındırmaya çalışıyoruz. Çok yazık. 
Madem tasarruf genelgesi var makam araçlarınızı da kaldırın, tarifeli uçaklar ile seyahat edin. Bütün bakanlar, müdürler, dekanlar, bölüm başkanları ve rektör beyler ya kendi araçlarını ile yada toplu taşımayı kullansınlar. Böylelikle makam araçlarından da ciddi tasarruf sağlamış oluruz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI