Bugun...

Öğretmen Meslek Kanunu Değişikliği: İş Güvencesi Tehlikede!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, Öğretmen Meslek Kanununda önerilen değişikliklere dair ciddi endişelerini dile getirdi. Öğretmenlerin iş güvencelerini tehdit eden ve eğitim camiasında büyük rahatsızlık yaratan taslak metin üzerine açıklamalarda bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 05-06-2024 19:35:00

Öğretmen Meslek Kanunu Değişikliği: İş Güvencesi Tehlikede!

Yeni taslağa göre, öğretmenlerin performanslarının bakanlık veya eğitim müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda yetersiz bulunması durumunda, akademiye alınmaları ve başarısız olmaları halinde hizmet sınıflarının değiştirileceği belirtiliyor. Bu durum, öğretmenlerin meslek güvencesini ciddi şekilde tehdit etmekte ve istismar ile mobbinge zemin hazırlamakta.

Eğitim Gücü Sen olarak, bir milyon öğretmen adına, öğretmenlik meslek güvencesini korumak için tüm eylem haklarımızı kullanacağımızın altını çiziyoruz. ÖZAT, "Bu madde hukuka aykırıdır ve öğretmenlerimizin iş güvencesini ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir. Bakanlığın bu konuya dikkatle yaklaşmasını ve öğretmenlerimizin haklarını koruyacak adımlar atmasını özellikle talep ediyoruz," dedi.

Eğitim Gücü Sen, öğretmenlerin iş güvencelerinin herhangi bir kanun değişikliği ile tehlikeye atılmasına kesinlikle karşı çıkacak ve bu süreçte aktif olarak mücadele edecektir.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI