Bugun...

Özkan Güven: Gömeç Bamya Projesi ile Türkiye'yi Doyurmaya Hazırlanıyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Gömeç’te tarım ve kırsal kalkınmayı canlandırmak için hayata geçirilen bamya projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Akının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi ile başlayan bu süreç, yerel tarım ürünlerinin değerini artırmayı ve uluslararası pazarlarda yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 18-10-2024 14:42:00

Özkan Güven: Gömeç Bamya Projesi ile Türkiye'yi Doyurmaya Hazırlanıyor - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Özkan Güven, Ahmet Akın'ın göreve gelir gelmez tarımda üretimi artıracak projelere öncelik verdiğini belirterek, “Gömeç’in meşhur bamyasını 10 tonun üzerinde satın alarak kurutulmuş bir şekilde ihraç etmeye başladık. Amerika’ya gönderilen bu ürün, doğal cips olarak tüketiliyor ve kilosu 41 dolardan pazarlanıyor,” dedi.

Gömeç’te Tarımın Geleceği Parlak

Güven, Gömeç’in Körfez bölgesindeki en önemli tarım alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Turizm de önemli, ancak Körfez’in tarım potansiyeli Gömeç’te ciddi bir geleceğe sahip. Büyükşehir’de kurulan Kalkınma Ajansı’nın projeleriyle tarımı daha da büyüteceğiz. Ahmet Başkanımızın da söylediği gibi, Balıkesir Türkiye’yi doyuracak,” ifadelerini kullandı.

Ahmet Akın’ın liderliğinde kurulan bu sistemin devam edeceğini vurgulayan Güven, üreticilerin desteklenmesi ve tarımsal kalkınmanın hızlandırılması için çalışmaların süreceğini belirtti.

Gömeç Tarımıyla Uluslararası Pazarlara Açılıyor
Güven, Gömeç bamyasının uluslararası pazarda büyük ilgi gördüğünü ve özellikle baharatlı doğal atıştırmalık formuyla farklı bir tüketim deneyimi sunduğunu söyledi. “Bu proje, sadece bir başlangıç. Gömeç’te tarımsal kalkınmayı destekleyecek daha birçok proje hayata geçecek,” dedi.

Başkan Güven, bölge halkının üretime teşvik edilmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Üretimi artırdıkça hem ekonomimize katkı sağlayacağız hem de yerel üreticinin yüzünü güldüreceğiz,” dedi.

Projenin başarılı sonuçları sayesinde Gömeç’in, Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri haline gelmesi hedefleniyor.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI