![]() |
Tweet |
“Kürecik ve İncirlik Üsleri, Türkiye’nin Egemenliğine Zarar Veriyor”
Başkan Mutlutürk, Malatya Kürecik ve Adana İncirlik üslerinin İsrail’in güvenliği için kullanıldığına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:
“Kürecik Radar Üssü, İran’dan İsrail’e yönelik tehditleri önceden tespit etmek amacıyla kurulmuştur. Bu üs, Gazze’de bebeklerin katledildiği bir düzenin güvenlik ağıdır. İncirlik Üssü ise Amerikan çıkarlarının bölgeye doğrudan müdahale merkezi hâline gelmiştir. Türkiye’nin kendi topraklarında, başka bir ülkenin güvenliği için bu denli angaje olması kabul edilemez. Her iki üs de derhal kapatılmalı, TSK'nın tam denetimine alınmalıdır.”
“İsrail’e Enerji Akışı Vicdanlara Sığmaz”
Mutlutürk, Azerbaycan’dan gelen petrolün Türkiye üzerinden İsrail’e ulaştırılmasının milli ve manevi değerlere aykırı olduğunu vurguladı:
“Gazze’de sivil halk bombalanırken, Türkiye topraklarından İsrail’e petrol akması asla kabul edilemez. Bakü-Ceyhan hattı üzerinden gerçekleştirilen bu aktarım bir an önce durdurulmalıdır. Zalimle ticaret değil, mazlumla dayanışma esastır.”
“Büyük Ortadoğu Projesi’nden Çekildiğimizi Resmen Açıklamalıyız”
Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Başkanı, Türkiye’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nden (BOP) tüm resmi bağlarını koparması gerektiğini belirtti:
“Bu proje, bölgede sınırları yeniden çizmek ve İsrail’i büyütmek amacıyla yürütülmektedir. Türkiye bu oyunun parçası olmamalı; Sayın Cumhurbaşkanı bu görevden resmen ayrıldığını ilan etmelidir. Milli bağımsızlık, ancak küresel senaryolardan kopmakla mümkündür.”
“D-8 Zirvesi İstanbul’da Toplanmalı”
Recep Mutlutürk, İslam dünyasının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, D-8 ülkelerinin İstanbul’da acil bir zirvede buluşturulması çağrısı yaptı:
“D-8, adalet temelli bir alternatif birlikteliktir. Bu yapı, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı ekonomik ve siyasi direnç gösterebilir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sürece öncülük etmesi çağrısını yineliyoruz.”
Recep Mutlutürk açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Erzincan halkı, tarih boyunca adaletin ve hakikatin yanında yer almıştır. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak, milletimizin vicdanını ve ümmetin ortak hissiyatını temsil ediyoruz. Türkiye artık sadece konuşan değil, yön veren bir ülke olmalıdır. Bu da ancak bağımsız ve ilkeli duruşla mümkündür.”