![]() |
Tweet |
Mutlutürk, Türkiye’nin savunma alanındaki iş birliklerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “İncirlik Üssü’nün ve Malatya Kürecik Radar Üssü’nün faaliyetleri artık milli güvenlik perspektifiyle değerlendirilmelidir. Bu üslerin işlevi, Türkiye’nin çıkarlarını değil; başka ülkelerin jeopolitik hedeflerini korumaya yöneliktir” dedi.
“Ekonomik Sıkışmışlık, Siyasi Bağımlılığı Derinleştiriyor”
Açıklamasında ekonomik göstergelere de değinen Mutlutürk, mevcut iktidarın uyguladığı mali politikaların geniş toplum kesimlerini yoksulluğa sürüklediğini kaydetti. “Enflasyon karşısında eriyen maaşlar, hızla artan gıda ve enerji fiyatları, halkın alım gücünü yok etti. Yüksek borçlanma ve düşük gelir dengesi; ekonomik bir kriz olmanın ötesinde, ulusal bağımsızlığımızı da tehdit eden bir tabloyu ortaya koymaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
Yeniden Refah Partisi’nin, dışa bağımlı politikalara karşı somut çözüm önerileri sunduğunu ifade eden Mutlutürk, şunları kaydetti: “Bugün izlenen siyaset, ülkemizi hem diplomatik hem ekonomik olarak kırılgan hale getirmiştir. Rahmetli Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu D-60 vizyonu hayata geçirilmiş olsaydı, Türkiye bugün bağımsız karar verebilen güçlü bir aktör konumunda olurdu. Yeniden Refah iktidarında bu hedef mutlaka gerçeğe dönüşecektir.”