![]() |
Tweet |
“KARS’IN HER HANESİNDE, ANNELİĞİN SESSİZ MÜCADELESİ VAR”
Kars’ın zorlu doğa koşulları, kırsal yaşamın ağırlığı ve ekonomik sıkıntılarla mücadele eden kadınlarının annelik vasfıyla gösterdiği çabanın altını çizen Demir, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu topraklarda anne olmak, sadece sevgiyle değil, dirençle var olmaktır. Sobanın başında çocuk ısıtan, tarlada alın teriyle geçim sağlayan, karda yürürken evladının ayağı üşümesin diye kendininkini görmezden gelen kadınlarımızın mücadelesi, bize göre sadece bir fedakârlık değil; bir irade ve inşa çabasıdır. Biz bu emeğin kıymetini yalnızca takdirle değil, adaletle teslim etmek zorundayız.”
“ANNELERİN SESİNİ DUYAN, TOPLUMUN VİCDANINA KULAK VERİR”
Demir, Saadet Partisi’nin annelere yönelik yaklaşımının sembolik değil, politik ve yapısal bir duyarlılığın ürünü olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Biz anneliği kutsarken onu görünmez kılmıyoruz. Tam tersine, sosyal politikalarımızda annelerin emeğini, ihtiyaçlarını ve haklarını önceleyen bir çerçeve benimsiyoruz. Gelir güvencesi, sosyal destek, ücretsiz kreşler, çalışma yaşamında esneklik ve güvenli yaşam alanları gibi somut başlıklarla annelerimizin yükünü hafifletmek bizim önceliğimizdir.”
“EVDEKİ ANNE, DEVLETİN EN GÜÇLÜ PAYDAŞIDIR”
Demir, annelerin sadece bireysel hayatların değil, aynı zamanda toplumsal barışın, ahlaki duruşun ve kültürel devamlılığın da teminatı olduğunu ifade ederek mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Annelerimizin mücadelesine kayıtsız kalan bir anlayışın adalet ve kalkınmadan söz etmesi mümkün değildir. Biz, Saadet Partisi olarak; hem Kars’ta hem Türkiye’nin dört bir yanında annelere hak ettikleri itibarı, yaşam kalitesini ve güveni sunacak bir geleceğin teminatı olmak için çalışıyoruz. Bu vesileyle, başta Karslı annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, onların hayır dualarını baş tacı ediyoruz.”