Bugun...
SON DAKİKA

SİBER SAVAŞ VE HIRSIZLIK ÇAĞINDA MİLLETİN VE DEVLETİN GÜVENLİĞİ İSRAİL’E Mİ TESLİM EDİLİYOR? - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Türksat’ın dijital güvenlik duvarı için İsrailli bir şirketin ürünlerini kullandığı iddiaları üzerine sert açıklamalarda bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 14-10-2024 16:14:00

SİBER SAVAŞ VE HIRSIZLIK ÇAĞINDA MİLLETİN VE DEVLETİN GÜVENLİĞİ İSRAİL’E Mİ TESLİM EDİLİYOR? - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Nacar, bu iddiaların Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, Erdoğan yönetimine önemli sorular yöneltti: “Kişisel ve kurumsal verilerimizin düşmanlarımızın eline geçmemesi için hangi tedbirler alınıyor? Türkiye, siber savaşlara ne kadar hazırlıklı?”

GÜVENLİK İSRAİL’E TESLİM EDİLİYOR MU?

Nacar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin dijital güvenliğinin İsrail’e teslim edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’nin siber güvenlik konusunda ciddi açıkları olduğunu vurgulayan Nacar, ülkenin güvenliğini tehlikeye atan bu tür uygulamaların hesabının verilmesinin zor olduğunu ifade etti. Nacar, "Devletimizin birinci derecede korunması gereken verilerini İsrail gibi Arz-ı Mev’ud (Vaad Edilmiş Topraklar/ Nil’den Fırat’a Büyük İsrail Projesi) peşinde koşan yayılmacı bir devlete teslim etmek hangi aklın ürünü?" diye sordu.

SİBER GÜVENLİKTEKİ ÇÖKÜŞE DİKKAT ÇEKTİ

Cuma Nacar, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı, SGK bilgilerinin sızdırıldığı ve elektronik cihazların casusluk yaptığı haberlerini hatırlatarak dijital güvenlikte yaşanan çöküşe dikkat çekti. Ayrıca, bakanlıklar ve ordu birimlerinin dijital güvenlik için İsrailli bir şirketin ürünlerini kullandığı iddialarını tehlikeli bulduğunu belirtti. Nacar, bu haberler karşısında Erdoğan yönetimine şu soruyu yöneltti: “Türkiye, geleceğin siber savaşlarına ne kadar hazır?”

"DEVLETİ DEVLET GİBİ YÖNETMEK, DEVLET İNSANININ İŞİDİR"

Nacar, TÜBİTAK ve ULAKBİM tarafından geliştirilen Pardus işletim sisteminin kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasından vazgeçilmesini eleştirdi. Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini kullanmadığını ve binlerce elektronik mühendisinin yeteneklerinden faydalanılmadığını belirten Nacar, "Neden bu kadar yetişmiş insan kaynağımız varken, siber güvenliğimiz İsrail’e teslim ediliyor?" dedi.

"BU BİLGİLERİ KİMLER KORUYOR?"

Nacar, hükümetin güvenlik açıklarını ele alırken Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini belirtti. Kişisel ve kurumsal verilerin güvenliğini sağlayacak yeterli tedbirlerin alınmadığını belirten Nacar, “Siber hırsızlık ve savaş çağında ülkenin en önemli kurumları İsrailli şirketlere mi emanet edilecek? Türkiye Cumhuriyeti’ni bir şirket gibi değil, devlet gibi yönetmek zorundasınız" diye konuştu.

Nacar, açıklamasının sonunda milletin güvenliğini tehlikeye atan her türlü uygulamanın karşısında olduklarını ve bu konuda tüm yetkililerin hesap vermesi gerektiğini vurguladı. "Bu sorumluluğun altından kimse kalkamaz!" diyen Nacar, Türkiye’nin geleceği için dijital güvenlik önlemlerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI