Bugun...

Son 22 yılda 4 milyon hektar tarım arazisi üretimden çıktı - SİYASET - İnternetin Ajansı

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, 2002de toplam tarım alanı 26,5 milyon hektar iken aradan geçen 22 yılda yaklaşık 4 milyon hektar tarım arazisinin üretimden çıktığını öne sürdü.
facebook-paylas
 Tarih: 19-08-2024 12:28:00

Son 22 yılda 4 milyon hektar tarım arazisi üretimden çıktı - SİYASET - İnternetin Ajansı

“Çiftçinin sesini duyun artık”

Alpay, çiftçilerin hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirterek eylem yaparak seslerini duyurmak istediklerini söyledi. “Türk çiftçisi verilmeyen desteklere, sürdürülemez koşullara ve orantısız girdi artışlarına karşı artık sesini yükseltiyor. Ürünlerine adil fiyatlar ödenmeyen, aracılar ve şirketlerce emekleri sömürülen çiftçilerin sesini siyasi iktidar duymak zorundadır.” diyen Genel Başkan Hüseyin Alpay, şunları kaydetti:

“Tokat domatesi üretimi 1 milyon tondan 100 bin tonun altına düştü”

“2002'de toplam tarım alanı 26,5 milyon hektar iken aradan geçen 22 yılda yaklaşık 4 milyon hektar tarım arazisi üretimden çıktı. Bugün bu ülkede mısır ve pirinç bile ithal ediliyor. Üretim düşerken ithalat artıyor, 10 yıldır kırmızı mercimek, son 20 yıldır da yeşil mercimek ithal ediyoruz. Ürettiğimizin iki katı kadar Ayçiçek Yağı ithal ediyoruz. Sebze üretimi de neredeyse durma noktasında. Örneğin Tokat’ta domates üretimi 1 milyon tondan 100 bin tonun altına düştü. Anadolu üreticisi perişan halde ve bunu iktidar görmezden geliyor.”

“Cezaevleri alarm veriyor”

Açıklamalarında cezaevlerindeki sorunlara ve kamuoyunun af taleplerine de değinen Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, mahkumların ailelerinin ikamet ettiği bölgedeki cezaevlerinde kalmaları gerektiğine işaret ederek, aksi takdirde ailelerin maddi ve manevi mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Alpay, “Türkiye’de cezaevleri adeta alarm veriyor. Cezaevlerinde yoğunluktan dolayı 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi, tek kişilik koğuşlarda 4-5 kişi kalıyor. Açık cezaevlerinde havalandırma adı altında tüm gün kapılar kapatılıyor, mahkumlar yazın sıcak, kışın soğuk hava şartlarında dışarıda bekliyor. Cezaevlerinde soğuk sıcak su problemi çözülmeli, kantin fiyatları makul seviyelerde olmalıdır. Bu ve benzeri konulardaki mahkumların ve ailelerinin talepleri ivedilikle yerine getirilmelidir. Genel Af beklentisi de mutlaka karşılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI