Bugun...

TAŞKIN GÖMÜÇ: “ANNELERE VEFAMIZ, POLİTİKA ÜRETME SORUMLULUĞUMUZDUR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anahtar Parti Malatya Arapgir İlçe Başkanı Taşkın Gömüç, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelere yönelik vefanın yalnızca sembolik kutlamalarla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Gömüç, “Aziz milletimizin mayasını yoğuran, duasıyla evi, ocağı ve toplumu ayakta tutan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bizler, anneliğe yalnızca övgü değil; teminat ve taahhüt sunmakla yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-05-2025 14:28:00

TAŞKIN GÖMÜÇ: “ANNELERE VEFAMIZ, POLİTİKA ÜRETME SORUMLULUĞUMUZDUR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“ANNELİĞE SADECE ÇİÇEK DEĞİL, KURUMSAL GÜVENCE GEREKİR”

 

Taşkın Gömüç, açıklamasında, anneliğin sosyal devlet anlayışı içinde yeniden tanımlanması gerektiğini belirterek, Anahtar Parti’nin bu doğrultuda geliştirdiği politika çerçevesini kamuoyuyla paylaştı. Mevcut hükümet döneminde atılan bazı olumlu adımların önemini teslim ettiklerini ifade eden Gömüç, “Kazanımların korunması bizim teminatımız, eksik kalan noktaların tamamlanması ise temel hedefimizdir. Bu Anneler Günü’nde yalnızca sevgi değil; çözüm sunuyoruz. Anahtar Parti olarak annelere çiçek değil; hak, huzur ve onur veriyoruz” dedi.

 

ANAHTAR PARTİ’DEN ANNELERE YÖNELİK YENİ NESİL DESTEK PAKETİ

 

Açıklamada şu politika başlıklarına yer verildi:

Çalışan anneler için SGK teşviklerinin sürdürüleceği, küçük çocuk sahibi annelere yönelik “yarım gün çalış – tam maaş” modelinin devreye alınacağı, büyük işletmeler için kurumsal kreş zorunluluğu getirileceği belirtildi.

Ayrıca, “Anne Emekliliği” adı altında çocuk büyütme süresinin emekliliğe dâhil edileceği ve “Emekli Anneler Sosyal Kartı” ile gıda, sağlık, ulaşım ve kültürel desteklerin sağlanacağı ifade edildi.

Evde yaşlı ve hasta bakımı yapan kadınların, devlet güvenceli maaş ve sigorta sistemine dâhil edilmesi planlanırken, ilk kez anne olanlara yönelik “Başlangıç Paketi” ve rehberlik desteklerinin sunulacağı kaydedildi.

Ev kadınlarına dönük sadeleştirilmiş sigorta modeli ve her ilçede kurulacak Mahalle Kadın Merkezleriyle sosyal üretim ve dayanışmanın teşvik edileceği aktarıldı.

 

“ŞEHİT ANNELERİNE SAYGISIZLIK, BU MİLLETİN HAFIZASINA ZARARDIR”

 

Taşkın Gömüç, mesajının sonunda şehit annelerine yönelik duyarlılığı da vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Evladını vatan uğruna kaybeden annelerimizin yaşadığı acıyı siyasi zeminlerde istismar eden her yaklaşım, milletimizin ortak hafızasına zarar vermektedir. Anahtar Parti olarak,

Şehit annelerini baş tacı edecek,

Terörle mücadelede tavizsiz duracak,

Milletin kutsal değerlerini istismar eden anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz.”

 

Açıklamasını kurumsal bir taahhütle tamamlayan Taşkın Gömüç, şu ifadeleri kullandı:

“Anneler, bu milletin duası, sabrı ve umududur. Anahtar Parti olarak biz, anneliği alkışlayan değil, kolaylaştıran bir siyaset anlayışını savunuyoruz. Çünkü bir anneye verilen söz, sadece bireysel değil; toplumsal bir sorumluluktur.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI