![]() |
Tweet |
“ANNELİK, GELECEĞİ İNŞA EDEN GÖRÜNMEYEN BİR MİMARİDİR”
Teoman Mutlu, açıklamasında anneliğin değeri ve etkisinin çoğu zaman gözle görünmeyen ama sonuçları her alanda hissedilen bir güç olduğunu vurguladı:
“Bir evladın karakteri, bir toplumun kültürel yapısı, bir ülkenin ahlaki direnci; çoğu zaman sessiz, gösterişsiz ama kararlı bir annenin emeğinde şekillenir. Anneler; sabırla, özveriyle ve büyük bir içgörüyle geleceği inşa eder. Bu nedenle annelik, yalnızca özel hayatın bir parçası değil, toplum hayatının da temelidir.”
“SOSYAL POLİTİKALARIN MERKEZİNE ANNE EMEĞİ KONULMALIDIR”
Mutlu, açıklamasının devamında annelerin hayatın her alanında daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, Yerli ve Milli Parti’nin bu alandaki vizyonuna dikkat çekti:
“Kadını yalnızca bir rol tanımıyla değil, anayasal güvenceyle koruyan; anneliği sadece kutsayan değil, sosyal ve ekonomik haklarla destekleyen bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bizler, annelik emeğini görünür kılan, yaşamı kolaylaştıran, adaleti esas alan politikaları geliştirmeye kararlıyız. Annelik, korunması gereken en asli insanlık emeğidir. Bu emeğe saygı göstermek, sosyal adaletin de başlangıç noktasıdır.”
“ANNELERİN SÖZÜNÜ DUYMAYAN HİÇBİR YÖNETİM SAĞLIKLI İLERLEYEMEZ”
Teoman Mutlu, annelerin toplumsal sezgi ve vicdanın taşıyıcısı olduğuna dikkat çekerek, siyasi yönetimlerin bu sese kayıtsız kalamayacağını ifade etti:
“Anneler, yalnızca evlatlarını değil; bir milletin değerlerini, kültürel devamlılığını ve dayanışma bilincini taşır. Bu yüzden annelerin sesi, toplumun ortak sesi; talepleri ise ortak ihtiyaçlardır. Yönetimler bu sesi duymazdan gelemez. Duyduğu hâlde görmezden gelen anlayışlar ise istikrarsızlığa davetiye çıkarır. Biz, Yerli ve Milli Parti olarak bu sesin muhatabıyız.”
“ŞEHİT ANNELERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”
Genel Başkan Mutlu, mesajının sonunda, tüm annelere şükranlarını sunarak özel bir teşekkürü de şehit annelerine ayırdı:
“Hayatını ailesine adamış, evladına yön vermiş, ülkesine değer katmış tüm annelerin Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Başta aziz şehitlerimizin emanetlerine can vermiş annelerimiz olmak üzere, tüm evladını kaybetmiş annelere sabır ve başsağlığı diliyorum. Hayatta olan tüm annelere ise sağlık, huzur ve güven dolu bir ömür temenni ediyorum. Onların duası, bu milletin mayasıdır.”