Bugun...
SON DAKİKA

Türkiye Dünya Emeklilik Liginde Dibe İndi: “AKP’nin Ekonomi Politikaları Emeklileri Yoksullaştırdı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Türkiyenin küresel emeklilik endeksinde yaşadığı dramatik düşüşle ilgili sert eleştirilerde bulundu. AKP hükümetinin ekonomik politikalarının emeklileri açlık sınırının altına ittiğini belirten Yalçın, Türkiye’nin küresel ölçekte 48 ülke arasında 45. sıraya gerilemesinin utanç verici olduğunu vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 21-10-2024 11:49:00

Türkiye Dünya Emeklilik Liginde Dibe İndi: “AKP’nin Ekonomi Politikaları Emeklileri Yoksullaştırdı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"EMEKLİLERİ AÇLIK SINIRINA İTEN POLİTİKALAR"
Bedri Yalçın, emeklilerin yaşam koşullarını değerlendirerek, AKP’nin uyguladığı ekonomi politikalarının yoksulluğu derinleştirdiğini ifade etti:
“Emeklilerimiz bugün açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. İnsan kaynakları danışmanlığı şirketi Mercer'ın Küresel Emeklilik Endeksi'ne göre, Türkiye 48 ülke arasında 45. sırada yer alıyor. Bu tablo, AKP’nin yanlış ve yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının bir yansımasıdır. Emeklilerin refah seviyesini düşüren bu politikalar, dünya ölçeğinde de kendini göstermiştir,” dedi.

"BATI BİZİ KISKANIYOR MU? HAYIR, HİNDİSTAN İLE YARIŞIYORUZ!"
Yalçın, AKP hükümetinin “Batı bizi kıskanıyor” söylemine atıfta bulunarak, emeklilik endeksinde Türkiye’nin Hindistan gibi ülkelerle aynı seviyeye geldiğine dikkat çekti:
“Geldiğimiz nokta artık çok net; ‘Batı bizi kıskanıyor’ söyleminden, Hindistan ile yarışan bir Türkiye tablosuna geldik. Gelişmiş Batı ülkeleri bir yana, Botsvana ve Peru gibi ülkeler bile Türkiye'yi emeklilik endeksinde geçmiş durumda. Bu, Türk emeklileri için utanç verici bir durumdur,” ifadelerini kullandı.

"SEFALETİ RASYONEL POLİTİKA DİYE SUNUYORLAR"
ABP Genel Başkanı, AKP’nin 2025 bütçesine yönelik eleştirilerini de dile getirdi. Yalçın, emekli maaşlarına yönelik zamların gerçekleşen enflasyon oranlarına göre değil, IMF'nin de önerdiği gibi hedeflenen enflasyona göre yapıldığını belirtti:
“2025 enflasyon hedefi yüzde 17,5 olarak belirlendi. Ancak vergi gelirleri yüzde 50 artarken, emekli maaşlarına yapılacak zamlar bu hayali enflasyon hedeflerine göre hesaplanıyor. AKP, bu sefalet politikalarını ‘rasyonel politika’ olarak sunuyor,” dedi.

"EMEKLİLER ARTIK ÇOCUKLARINA MUHTAÇ DURUMDA"
Bedri Yalçın, emeklilerin karşı karşıya kaldığı zorluklara da değindi:
“Bugün emekli maaşı ile kirasını bile ödeyemeyen emekliler, çocuklarının yardımı ile hayata tutunmaya çalışıyor. Emekliler, bir ömür çalışıp kimseye muhtaç olmadan yaşamak isterken, günün sonunda çocuklarına muhtaç duruma düştüler. Ortalama bir emekli maaşı kiraya dahi yetmiyor; hatta emeklinin ikramiyesiyle evin kapısını bile almak imkânsız hale geldi,” dedi.

"EMEKLİLERİN HAKLARI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Anadolu Birliği Partisi olarak emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Yalçın, “Emeklilerimizin yaşadığı bu zor durumu aşmak için kapsamlı bir emeklilik reformuna ihtiyaç var. Anadolu Birliği Partisi olarak, emeklilerimizin refahını artıracak adımlar atmaya kararlıyız. Kimseyi muhtaç bırakmayan bir Türkiye hedefliyoruz,” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yalçın, tüm vatandaşları emeklilerin haklarını savunmak için seslerini yükseltmeye ve adalet için mücadele etmeye davet etti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI