![]() |
Tweet |
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık için ayağa kalktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
“Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bu kutlu yürüyüş, özgür Türkiye’nin temelini atmıştır” dedi.
“GENÇLİĞE BIRAKILAN EMANETİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Dilbaz, mesajında gençlerin taşıdığı sorumluluğun altını çizdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven, 19 Mayıs’ı onlara armağan etmesinden anlaşılmaktadır. Biz yetişkinler olarak, bu kutsal emaneti gençlerimize en doğru şekilde aktarmak için çalışıyoruz. Tecrübemizle onların yanındayız.”
“SPOR, GENÇLİĞİ SAĞLIKLI NESİLLER OLARAK YETİŞTİRİR”
Muhsin Dilbaz, sporun gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından önemine dikkat çekti:
“Spor, gençlerimizin disiplinli, sağlıklı ve mücadeleci bireyler olarak yetişmesini sağlar. TÜED olarak gençlerimizin sporla iç içe olması ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için her türlü desteğin verilmesini savunuyoruz.”
“19 MAYIS RUHU, NESİLLER BOYU YAŞATILMALIDIR”
TÜED Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. 19 Mayıs ruhu, daima yaşayacak ve yaşatılacaktır.”