Bugun...

VEKİL KARATUTLU: ADRESE TESLİM İHALELER VAR! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, deprem bölgelerinde gerçekleştirilen TOKİ ve köy evleri ihalelerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Karatutlu, ihalelerin adrese teslim şekilde belirli şahıslara verildiğini belirterek, deprem illerindeki müteahhitler ve mühendislerin devre dışı bırakıldığını ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 26-07-2024 17:35:00

VEKİL KARATUTLU: ADRESE TESLİM İHALELER VAR! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Karatutlu: "Deprem bölgelerindeki TOKİ ihaleleri, köy ihaleleri Ankara'da adrese teslim vaziyette belirli şahıslara verilmektedir. Deprem illeri müteahhitleri ve mühendisleri devre dışı bırakılmıştır. Örneğin köy evleri 5 milyona ihale edilirken aynı ihaleler alt taşeronlara 3-2,5 milyona devredilmektedir. Aradaki fark kimler tarafından bolusulmaktadır. Teslim edilen TOKİ evleri teknik incelemelerden yoksun, kalitesiz yapılmaktadır." dedi.

Bölgedeki firmaların malzeme tedarikinde de sorunlar yaşandığını belirten Karatutlu, "Bölgede binlerce ihale alan firmalar malzemeleri Maraş'tan ve Adıyaman'dan, Hatay'dan, Malatya'dan yerine Ankara'dan, İstanbul'dan belirli firmalardan almaktadır. Bu durum, bölge esnafını da zor durumda bırakmaktadır"  şeklinde konuştu.

Karatutlu son olarak bölge esnafının desteklenmesi ve deprem bölgesindeki mücbir sebep süresinin en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI