Bugun...
SON DAKİKA

YENİDEN REFAH PARTİSİ YALOVA İL BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM: “SİYASİ ARENADA ŞİDDETE VE PROVOKASYONA YER YOKTUR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı İbrahim Yıldırım, 4 Mayıs 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunarak, olayın sadece bireysel bir fiil değil, toplumsal huzuru hedef alan tehlikeli bir provokasyon olduğunu ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 04-05-2025 21:42:00

YENİDEN REFAH PARTİSİ YALOVA İL BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM: “SİYASİ ARENADA ŞİDDETE VE PROVOKASYONA YER YOKTUR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Siyasi liderlere yönelen saldırılar, hangi görüşe karşı yapılmış olursa olsun, halkın iradesine ve temsil hakkına karşı işlenmiş ağır bir ihlaldir. Şiddet hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz; bu tür eylemler yalnızca demokrasiyi zayıflatır, milletin huzuruna kasteder.”
Yıldırım, özellikle seçim dönemlerine yaklaşırken veya siyasi tansiyonun yükseldiği dönemlerde ortaya çıkan bu tür saldırıların, toplumun sinir uçlarına dokunan organize provokasyonlar olabileceğine dikkat çekerek uyarıda bulundu:
“Bu olay münferitmiş gibi gösterilse de, ülkenin siyasi zeminini sabote etmeye yönelik sistematik bir dilin ve tutumun sonucu olabilir. Bu nedenle toplumun her kesimi dikkatli ve teyakkuzda olmalıdır. En büyük tuzak, ayrışmak ve kutuplaşmaktır.”

“ŞİDDETİN DİLİ BÜYÜDÜKÇE, KUTUPLAŞMA DA DERİNLEŞİR”

Açıklamasında siyasetin bir nezaket ve sorumluluk alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım, siyasetçilerin sözleriyle de örnek olması gerektiğini belirtti:
“Bir ülkede güven, fikirlerin serbestçe ifade edilmesiyle sağlanır. Şiddetin dili büyüdükçe, kutuplaşma da derinleşir. Bu nedenle yapıcı, sükunetli ve sağduyulu bir söylemin hakim olması hepimizin yararınadır.”
Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı İbrahim Yıldırım, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e geçmiş olsun dileklerini ilettiği açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Yaşanan olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi gerekmektedir. Toplum olarak huzura, siyasette ise olgunluğa ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, kışkırtmalara karşı milletçe kenetlenmek zorundayız.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI