Bugun...
SON DAKİKA

Yeter Artık! Kadınlarımız İçin Susmayacağız! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Araç, Kadın Cinayetlerine Karşı Sert Mesaj Verdi
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 22:49:00

Yeter Artık! Kadınlarımız İçin Susmayacağız! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Araç, Türkiye'de kadın cinayetlerine karşı artan tepkilere öncülük ederek, dünkü korkunç olayla ilgili sert bir açıklamada bulundu. Kadınlara yönelik şiddetin giderek yaygınlaştığını ve artık buna sessiz kalmanın mümkün olmadığını vurgulayan İsmail Araç, yetkililere çağrıda bulunarak daha caydırıcı cezaların ve koruyucu önlemlerin hayata geçirilmesini talep etti.

"Kadınlarımız, Kendi Topraklarında Özgürce Dolaşamıyor!"

İsmail Araç, açıklamasında kadınların her gün daha da artan tehdit ve korkuyla yaşamak zorunda kaldığını dile getirdi. "Dünkü vahşet, hepimizin yüreklerini paramparça etti. Kadınlarımız, kendi topraklarında özgürce dolaşamıyor. Otobüslere binerken erkek gibi görünmeye çalışıyor, sokaklarda gezerken birinin gözetiminde olma zorunluluğu hissediyorlar. Bu kabul edilemez!" diyerek durumu özetledi. Kadınların korku ve endişe içinde yaşamasına neden olan bu çarpık düzeni değiştirmek için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

"İstanbul Sözleşmesi'nden Çekilenler, Adaleti Yok Saydı"

Kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik şiddetin artışına dikkat çeken Araç, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadınları daha fazla savunmasız bıraktığını söyledi. "İstanbul Sözleşmesi’nden çekilenler, adaletin yerini bulmadığı bir düzen getirdi. Her gün eksilen hayatlar var. Bu düzende kadınlar yaşamıyor, sadece hayatta kalmaya çalışıyor. Yeter! Korumadığınız her kadın için hesap vereceksiniz. Güven ve huzuru sağlayamayan bu çürük adalet sistemini reddediyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Caydırıcı Cezalar İstiyoruz!"

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini savunan İsmail Araç, kadınların yaşam haklarının garanti altına alınmadığı bir düzeni kabul etmeyeceklerini belirtti. "Kadınlarımızı koruyacak bir adalet sistemi istiyoruz. Caydırıcı cezalar uygulanmadığı sürece bu vahşet devam edecek. Artık yeter! Bu ülkede kadınlarımızın güvenle yaşayabilmesi için her türlü adımı atmaya, her türlü mücadeleyi vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımızın Yaşam Mücadelesi Sona Ermeli"

CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Araç, kadınların yalnız olmadığını ve bu mücadelede daima yanlarında olduklarını vurguladı. "Bu karanlık düzeni değiştirmek için buradayız. Kadınlarımız, bu ülkenin en değerli varlıklarıdır ve onların yaşam hakkını savunmak, bu ülkedeki herkesin en büyük sorumluluğudur. Kadınlarımız artık özgürce sokaklarda yürüyebilmeli, hayatını korkusuzca yaşayabilmelidir" dedi.

İsmail Araç, açıklamalarını "Kadın cinayetlerine dur demek için sesimizi yükselteceğiz ve bu konuda susmayacağız. Adaletin yerini bulmasını, kadınlarımızın özgürce yaşayabileceği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bunu başarmadan durmayacağız" sözleriyle tamamladı.

Kadın Haklarını Korumak İçin Mücadeleye Devam Ediyoruz

CHP olarak, kadın haklarını korumanın en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden İsmail Araç, topluma da bu mücadelede seslerini yükseltmeleri için çağrıda bulundu. "Kadınlarımıza sahip çıkmak, onlara hak ettikleri güvenli ortamı sağlamak için el birliğiyle mücadele edeceğiz. Bu düzen değişene kadar, kadınlarımızı koruyan bir adalet sistemi için elimizden geleni yapacağız" diyerek, bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI