Bugun...

Yusuf Kolikısa: “Toplumun Gerçek Gündemi Sofrasındaki Eksiktir, Saraydaki Söylem Değil” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Yusuf Kolikısa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum oranları üzerine yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Kolikısa, “Doğum hızı neden düşüyor diye soruyorsanız, önce fırınla eczane arasındaki enflasyona, sonra gençlerin yüzündeki yorgunluğa bakın” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 24-05-2025 16:36:00

Yusuf Kolikısa: “Toplumun Gerçek Gündemi Sofrasındaki Eksiktir, Saraydaki Söylem Değil” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Kolikısa, Erzurum’un geniş aile yapısıyla bilinen bir şehir olduğunu ancak son yıllarda evlilik ve çocuk sahibi olma oranlarının dramatik şekilde düştüğünü söyledi. “Eskiden üç çocuklu ev normaldi, şimdi bir çocuk bile cesaret istiyor. Çünkü ekonomik yük artarken devlet sadece konuşmakla yetiniyor” ifadelerini kullandı.

“Popüler kültür”, “özgürlük sapması” gibi söylemlerle gençlerin hayatlarını hedef almanın kolaycılık olduğunu belirten Kolikısa, iktidarın asıl sorumluluktan kaçtığını şu sözlerle ifade etti:
“Aile değerlerini korumak, insanları tüketim kültürüne karşı uyararak olmaz. Asıl koruma, vatandaşın alnındaki teri karşılıksız bırakmamaktır. Erzurum’un sokaklarında aileleri birleştiren şey ne söylemdir, ne propaganda. Onları bir arada tutan, sofradaki ekmektir, o eksildi mi aile sarsılır.”

Yusuf Kolikısa, özellikle gençlerin işsizlik ve barınma sorunları nedeniyle evliliği geciktirdiğini, aile kurmaya istekli olanların ise devletin desteğini değil sessizliğini bulduğunu belirtti.
“Üç çocuk çağrısı yapıyorlar ama o çocuğun bezini, mamasını, okulunu, sağlığını kim düşünecek diye bir cevap yok. Bu ülkenin gençleri kuru söz değil, somut çözüm bekliyor.”
Açıklamasını şu cümleyle noktaladı:
“Biz Saadet Partisi olarak, Erzurum’un kadim aile kültürünü sözde değil özde koruyacağız. Gençleri yalnızlaştıran, çocukları külfet sayan bu sistem değişmeden aile de ayakta kalamaz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI