Bugun...
SON DAKİKA

ZAFER PARTİSİ AYDIN İL BAŞKANI TARIK AKIN: “BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI YERDE, MİLLETİN İRADESİ GÖLGELENİR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Tarık Akın, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada, basının; halkın sesi, demokrasinin denge ve denetim mekanizması, adaletin toplumsal teminatı olduğunu belirtti. Akın, basına yönelik her türlü baskının doğrudan halkın iradesine müdahale anlamına geldiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 02-05-2025 13:28:00

ZAFER PARTİSİ AYDIN İL BAŞKANI TARIK AKIN: “BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI YERDE, MİLLETİN İRADESİ GÖLGELENİR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Tarık Akın, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Basın, halkın haber alma hakkının güvencesi, toplumsal vicdanın taşıyıcısıdır. Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarının özgürce görevini yapamadığı bir ülkede gerçekler karartılır, adalet köreltilir, kamu otoritesi keyfileşir. Medyanın görevi iktidarları memnun etmek değil; halka doğruları ulaştırmaktır.”

“AYDIN’DA YEREL BASININ VARLIĞI, KAMU YARARININ GARANTİSİDİR”

Aydın ilindeki yerel basının önemine de dikkat çeken Akın, şu ifadeleri kullandı:
“Yerel basın, şehirlerin hafızasıdır. Aydın’da görev yapan yerel gazeteciler; halkın gündemini, sorunlarını ve beklentilerini görünür kılmakta, yerel idare üzerinde toplumsal denetim işlevi görmektedir. Ancak ekonomik zorluklar, ilan dağılımındaki eşitsizlik ve siyasi baskılar nedeniyle bu kuruluşların ayakta kalma mücadelesi vermesi, demokrasimiz açısından endişe vericidir.”

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR, KAMUSAL BİR GÖREVDİR”

Basın özgürlüğünü hedef alan uygulamalara sert şekilde karşı çıkan Tarık Akın, şöyle devam etti:
“Gerçekleri yazan gazetecilerin mahkeme salonlarında süründürülmesi, gazetecilik mesleğinin sistematik biçimde itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Her eleştirinin dava konusu yapılması, halkın düşünceye ve bilgiye ulaşma hakkına doğrudan tehdittir. Gazeteciler korkmadan yazabilmeli, halk da korkmadan okuyabilmelidir.”

“ZAFER PARTİSİ OLARAK, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BASININ YANINDAYIZ”

Açıklamasının sonunda basın emekçilerine destek mesajı veren Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Tarık Akın, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Zafer Partisi olarak biz, ifade hürriyetinin ve basın özgürlüğünün tartışmaya açık olmadığını, bu değerlerin anayasal sınırlar içinde kararlılıkla korunması gerektiğini savunuyoruz. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle, gerçekleri halkla buluşturan tüm gazetecileri tebrik ediyor; ilkeli, cesur ve özgür haberciliğin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI