![]() |
Tweet |
“Demokrasi Söylemi Bir Kandırmacaydı”
Abdullah Erenkara, darbecilerin demokrasi ve özgürlük kavramlarını istismar ettiğini belirterek şunları dile getirdi:
“Milletin iradesini yok sayanların dilinde sürekli demokrasi ve özgürlük vardı. Ancak sonuç ortadadır: Yasaklar, baskılar, işkenceler ve susturulan bir toplum. 12 Eylül, demokrasiyi kurtarmak için değil, milletin özgür iradesini yok etmek için yapılmıştır.”
“Toplumun Her Kesimi Bedel Ödedi”
Erenkara, darbenin yol açtığı acıların hâlâ hafızalarda taze olduğunu ifade ederek, “Gençler darağaçlarında can verdi, işçiler, aydınlar ve memurlar zulme uğradı. İnsanların düşüncelerinden dolayı yargılandığı, korkunun hâkim olduğu bir dönem yaşandı. Bu karanlık süreç, milletimizin ortak acısıdır” dedi.
“Bir Daha Asla Darbelere İzin Yok”
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Erenkara, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bugün görevimiz, darbe zihniyetine karşı daima uyanık olmak ve milletimizin iradesine sahip çıkmaktır. Türkiye ancak hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin güvence altına alınması ve adaletin tesisiyle güçlenebilir. 12 Eylül’ün karanlığını unutmadık, unutturmayacağız. Bir daha asla.”