![]() |
Tweet |
TÜRKİYE’DE GIDA FİYATLARI DÜNYA TERSİNE HIZLA YÜKSELİYOR
Başkan Abdullah Kaplan, “Son üç yılda küresel ölçekte gıda fiyatlarında %21 oranında bir düşüş yaşanırken, Türkiye’de aynı dönemde %377’lik artış kaydedilmiştir. Bu dramatik tablo, sadece dış etkenlerle değil, içerideki yönetim eksiklikleri ve plansızlıkla açıklanabilir. Gerçekler göz ardı edilerek çözüm üretilemez.” ifadelerini kullandı.
Kaplan, mevcut yönetim anlayışının üreticiyi desteklemeden tüketiciyi korumaya çalışmasının, sorunu daha da derinleştirdiğini vurguladı.
DAR GELİRLİNİN YÜKÜ HER GEÇEN GÜN KATLANIYOR
Abdullah Kaplan açıklamasının devamında, gıda fiyatlarındaki artışın özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların hayatını doğrudan etkilediğini belirtti:
“Gıda harcamaları, dar gelirli ailelerin bütçelerinde en büyük payı oluşturmaktadır. Fiyatlardaki kontrolsüz artış, bu kesimi adeta yaşamsal bir çıkmaza sürüklemiştir. Denetimsizliğin ve plansızlığın bedelini yine halkımız ödemektedir.” dedi.
ÇÖZÜM BASKI DEĞİL, GİRDİ MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEKTİR
Başkan Kaplan çözümün yöntemine de net bir şekilde işaret etti:
“Çiftçilerimize fiyat baskısı uygulamak kısa vadeli ve yanlış bir yaklaşımdır. Asıl yapılması gereken; üreticinin girdi maliyetlerini azaltmak, tedarik zincirini etkin yönetmek ve yerli üretimi güçlendirmektir. Üreten desteklenmeden tüketici korunamaz.”
ANAHTAR PARTİ: ADALET VE ÜRETİM ODAKLI BİR YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYAÇ VAR
Abdullah Kaplan açıklamasını güçlü bir mesajla tamamladı:
“Anahtar Parti olarak, tarımın ve üretimin ülkemizin kalkınmasındaki kilit rolüne inanıyoruz. Gıda güvenliğini sağlamak, üreticiyi desteklemek ve halkı adil fiyatlarla buluşturmak temel hedefimizdir. Türkiye, doğru planlama ve güçlü yönetimle bu krizleri aşacak kudrete sahiptir. Biz bu vizyonla çalışmaya devam edeceğiz.”