![]() |
Tweet |
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden tam 26 yıl geçti. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu büyük felaketin acısı hâlâ tazeliğini korurken, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, önemli açıklamalarda bulundu.
“DEPREM VERGİLERİ NEREDE?”
İrfan Uzun, yıllardır tekrar eden aynı mesajların toplumun vicdanını tatmin etmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Her yıl ‘Yüreğimizde hissediyoruz, başsağlığı diliyoruz, Allah rahmet eylesin’ deniliyor. Peki ya milletin sorduğu asıl soru: Deprem vergileri nerede? Milyarlarca lira toplandı, ama ne sağlam bina var ne de güvenli şehirler. 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem gösterdi ki, 24 yılda hiçbir ders alınmamış. Hâlâ binlerce bina riskli, insanlar hâlâ korkuyla yaşıyor.”
“MİLLET ARTIK HESAP İSTİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Uzun, “26 yıl boyunca her 17 Ağustos’ta benzer cümleler kurdunuz. Ama bu millet artık dua değil, hesap istiyor. Yüreğinde hissetmek yetmez, devleti sorumlulukla yönetmek gerekir” ifadelerini dile getirdi.
ADALET BİRLİK PARTİSİ’NİN ÇÖZÜM PLANI
İrfan Uzun, iktidara geldiklerinde atacakları adımları da şöyle sıraladı:
Deprem vergileri “Acil Kentsel Dönüşüm Fonu”na bağlanacak.
Riskli yapılar tek tek taranacak, halk ücretsiz taşınacak.
Müteahhitinden belediyesine kadar herkes hesap verecek.
“Ölmek kaderdi” yalanına millet bir daha teslim edilmeyecek.
Uzun, sözlerini “Kadınların, gençlerin, tüm milletimizin kararlılığıyla Türkiye’yi değiştireceğiz” diyerek tamamladı.