Bugun...

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN: “EMLAK VERGİLERİNİ BELEDİYELER ARTIRMIYOR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, son günlerde kamuoyunda yanlış biçimde dile getirilen “emlak vergilerini belediyeler artırıyor” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Uzun, sürecin tamamen yasal çerçevede ve çok kurumlu bir yapı üzerinden yürütüldüğünü vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-09-2025 10:49:00

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN: “EMLAK VERGİLERİNİ BELEDİYELER ARTIRMIYOR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“KOMİSYONLAR BELİRLER, BELEDİYELERİN TEK BAŞINA YETKİSİ YOK”

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanunu’na göre taşınmazların rayiç değerlerinin belediyeler tarafından değil, 9 kurum temsilcisinden oluşan Takdir Komisyonları tarafından belirlendiğini hatırlatan Uzun, “Vergi Dairesi, Tapu Sicil Müdürlüğü, Belediye temsilcisi, Ticaret Odası, Muhtar ve ilgili kurum temsilcilerinden oluşan bu komisyonun kararı esastır. Belediyeler yalnızca kanunla belirlenmiş oranlar üzerinden tahsilat yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK PAY MERKEZİ BÜTÇEYE GİDİYOR”

Rayiç değer artışından doğrudan en büyük payı merkezi bütçenin aldığına dikkat çeken Uzun, şunları söyledi:
“Tapu harçlarının alıcı ve satıcıdan %2 oranında tahsil edilmesi Hazine’ye gelir olarak yazılmaktadır. Ayrıca yüksek rayiç bedel üzerinden Gelir Vergisi, KDV ve diğer vergiler artmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın ödediği emlak vergisi ve diğer yükümlülüklerde belediyelerin tek başına artırım yetkisi yoktur.”

“KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK GÖREVİMİZ”

Uzun, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, “Belediyeleri hedef gösteren haksız suçlamalar yerine, sistemin kanunlarla belirlenmiş çok kurumlu yapısını görmek gerekir. Bizim görevimiz, milletimizi yanlış bilgilendirmelere karşı uyarmak ve gerçekleri açıkça ortaya koymaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI