Bugun...

Adem Mat: “Müslüman Ülkeler Artık Tarihi Bir Karar Vermek Zorunda” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yeniden Refah Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Adem Mat, İsrail’in Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısının ardından Doha’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Ortak Olağanüstü Zirvesine ilişkin açıklamasında, “Artık söz değil, somut adımlar zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 15-09-2025 23:22:00

Adem Mat: “Müslüman Ülkeler Artık Tarihi Bir Karar Vermek Zorunda” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


“Teslimiyetçi Yaklaşımlar Siyonizmi Güçlendiriyor”

Mat, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Arap liderlerine yönelttiği üstü kapalı tehditleri hatırlatarak, bazı Müslüman ülkelerin bağımsızlıklarını korumakta zorlandığını vurguladı. “Siyonist işgale karşı dik durmak yerine sessiz kalanlar, aslında işlenen zulmün ortağı konumuna düşmektedir” dedi.

İbrahim Anlaşmalarının işgalci İsrail’in elini güçlendirdiğini belirten Mat, “Gazze’de her gün yaşanan katliamlar, bu anlaşmaların doğrudan sonucudur. Müslüman ülkeler bu yanlış tercihleri yüzünden Filistin halkını yalnız bırakmış, İsrail’in saldırganlığını pervasızca artırmasına zemin hazırlamıştır” diye konuştu.

“ABD’nin Çifte Standartları Artık Gizlenemiyor”

ABD’nin, “İsrail’in güvenliği bizim güvenliğimizdir” yaklaşımını eleştiren Mat, “Bugün dünyaya özgürlük ve demokrasi dersi vermeye kalkan ABD, Katar’a yapılan saldırı karşısında sessiz kalarak gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu, aynı zamanda tarihten beri süregelen çifte standardın günümüzdeki yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

“Doha Zirvesi, Dönüm Noktası Olmalı”

Yeniden Refah Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Adem Mat, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Doha’daki bu zirve, ya tarihe sadece bir toplantı olarak geçecek ya da ümmetin yeniden ayağa kalktığı bir dönüm noktası olacaktır. Bizim beklentimiz açıktır: Tüm Müslüman ülkeler derhal İbrahim Anlaşmalarından çekildiklerini ilan etmeli ve Filistin davasında gerçek bir birlik ortaya koymalıdır. Aksi halde her yeni karar, sadece kâğıt üzerinde kalmaya mahkûm olacaktır.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI