Bugun...

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can: Akdeniz'in Hazinesi Olan Yeri için yargıya başvurdu! - SİYASET - İnternetin Ajansı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can, Mersindeki DEM Partili Akdeniz Belediyesinin en değerli arazilerinden birini satışa çıkarmasını sert bir dille eleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 21-09-2024 22:14:00

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can: Akdeniz'in Hazinesi Olan Yeri için yargıya başvurdu! - SİYASET - İnternetin Ajansı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can, Mersin'deki DEM Partili Akdeniz Belediyesi'nin en değerli arazilerinden birini satışa çıkarmasını sert bir dille eleştirdi. Mehmet Ali Can, bu satışın kamu yararına aykırı olduğunu ve halkın çıkarlarının gözetilmediğini vurgulayarak, kararın iptali için yargıya başvurduklarını açıkladı.

Mersin’de, DEM Partili Akdeniz Belediyesi'nin aldığı taşınmaz satış kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can, Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle birlikte, belediyenin limanın karşısındaki en değerli arazilerden birini satışa çıkarmasını yargıya taşıdı. Mehmet Ali Can, bu satışın kamu zararı yaratacağını ve halkın çıkarlarının hiçe sayılarak üçüncü kişilere rant sağlanacağını vurguladı.

"AKDENİZ’İN HAZİNESİ SATILAMAZ!"

DEM Partili Akdeniz Belediye Meclisi’nin 06.09.2024 tarih ve 97 sayılı kararıyla satışa sunulan Nusratiye Mahallesi’ndeki 9.789,97 metrekarelik taşınmazın ihale edilmesi, özellikle limanın karşısında yer alması nedeniyle büyük tartışma yarattı. AK Parti grubu, bu taşınmazın satışına karşı çıkarak belediyenin borçlarını hafifletme bahanesiyle hareket ettiğini, ancak kamu yararını gözetmediğini dile getirdi. Mehmet Ali Can, “31 Mart seçimleri öncesinde DEM Partili Akdeniz Belediyesi'nin tüm taşınmazlarını sattınız diye bize muhalefet edenler, bugün Akdeniz’in en değerli yerlerini kimlere satacaklar acaba? Hangi amaçla bu kadar değerli bir yerin satışını bu kadar aceleye getiriyorlar?" diye konuştu.

"SATIŞ KAMU YARARINA AYKIRI VE ACELEYE GETİRİLMİŞ BİR KARARDIR"

Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can, taşınmazın satışı konusunda ciddi şüphelerin olduğunu belirtti ve belediyenin bu kararla kamuya zarar verdiğini ifade etti. “Belediye Hizmet alanı olarak kullanılan, stratejik ve oldukça iyi bir konumda olan bu taşınmazın satışa sunulması halinde değerinin çok altında bir fiyatla ihale edileceği ve belediyenin zarar edeceği ortadadır. Akdeniz halkının çok değerli bu yerinin satılması durumunda üçüncü kişilere rant sağlanacağı açıktır” dedi.

"AKDENİZ HALKININ ÇIKARLARI GÖZ ARDI EDİLİYOR"

Can, DEM Partili Akdeniz Belediyesi’nin bu taşınmazın satışıyla ilgili kamu yararını gözetmediğini ve satış kararının aceleye getirildiğini belirterek, “İmar uygulaması görmeden, herhangi bir kamu yararı düşünülmeden bu satış yetkisi verilmiş durumda. Akdeniz halkı için bir proje dahi üretilmeden yapılan bu acele satış kararını anlamak mümkün değildir. Satış dışında birçok çözüm varken, bu ısrarcılık niye?" dedi.

"ALENİ KAMU ZARARI SÖZ KONUSU"

Satış kararının kamu yararına olmadığını vurgulayan Mehmet Ali Can, belediyenin diğer alternatif finansman yöntemlerini değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. “Meclis üyelerimiz bu taşınmazın satışına ilişkin alternatif çözümler üzerinde durulmasını dile getirdi. Ancak ısrarcı davranarak bu değeri satışa çıkarmak, Akdeniz halkının çıkarlarına aykırıdır ve bu açıkça bir kamu zararıdır. Halkımızın hizmet beklediği bir dönemde böyle bir kararın alınması kabul edilemez” dedi.

"HİZMET BEKLEYEN 65 MAHALLEMİZİN TAKİPÇİSİYİZ"

Mehmet Ali Can, Akdeniz’in 65 mahallesiyle birlikte belediyeden hizmet beklediğini ve AK Parti olarak halkın çıkarlarını her zaman koruyacaklarını vurguladı. “Akdeniz halkının hizmet alması gereken her noktada takipçisi olacağız. Bu kasıtlı ve iyi niyetli olmayan kararın bir an önce geri alınmasını bekliyoruz. Akdeniz’in hazinesi olan bu yer, rant sağlamak için satılmamalı” dedi.

Mehmet Ali Can ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Mersin Adliyesinde satışın iptali yönünde hukuki süreci başlattıklarını duyurdu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI