Bugun...

AK Parti Kulislerinde Lütfi Parıltı İsmi Öne Çıkıyor

Mersin il başkanlığı, bu değişim sürecinin en dikkat çekici noktalarından biri. Mevcut il başkanının istifası beklenirken, yerine geçecek isim olarak İş İnsanı Lütfi Parıltı’nın adı öne çıkıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 01-07-2024 13:39:31

AK Parti Kulislerinde Lütfi Parıltı İsmi Öne Çıkıyor

AK Parti, Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek olan İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile yeni döneme yönelik stratejilerini belirlemeye hazırlanıyorken Ak Parti Genel Merkezinde de İl başkanlarına yönelik bir çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenecek kampta, 31 Mart yerel seçim yenilgisinin nedenleri tartışılacak ve yeni stratejiler belirlenecek. Erdoğan’ın kamp sonrası kabinede değişiklik yapması beklenirken, özellikle il başkanları değişimi beklentileri artıyor.

 

Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşmiş olan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, birçok başlık gündeme alınmıştı. AK Parti’de bazı il başkanlarının görevden alınarak yeni il başkanlarının atanması bekleniyor. 31 Mart seçimlerinin ardından değişim gündemiyle toplanan MYK toplantısında 7 il başkanının değiştirilmesi kararı alınmıştı. Kulislerde, kabinede ve il başkanlıklarında geniş çaplı bir revizyonun yapılacağı konuşuluyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı ilk grup toplantısında ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, parti kademelerinde değişim mesajı vermişti. Başkan Erdoğan, "Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız." ifadesiyle parti içerisinde değişim ve yenilenme sürecinin işaretini vermişti.

 

AK Parti kulislerinde kabine değişikliği ve il başkanlıkları konuşulurken, Erdoğan’ın parti grup toplantısında verdiği "yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası kusuru olanlar varsa kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız" mesajına atıfta bulunuluyor.

 

Mersin'de Lütfi Parıltı İsmi Öne Çıkıyor

 

AK Parti’de il ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifaların sürmesi bekleniyor. Parti yönetimi, il başkanları düzeyinde yüzde 30 oranında bir değişim öngörüyor. Mersin il başkanlığı, bu değişim sürecinin en dikkat çekici noktalarından biri. Mevcut il başkanının istifası beklenirken, yerine geçecek isim olarak İş İnsanı Lütfi Parıltı’nın adı öne çıkıyor.

 

Lütfi Parıltı, genel merkezde ağırlığı olan bir isim olarak dikkat çekiyor. Sosyal demokrat vatandaşların yoğun olduğu bir kent olan Mersin için Parıltı’nın başarıya götürecek tek isim olduğu konuşuluyor. Mersin’de sevilen bir siyasi figür olarak bilinen Parıltı’nın, AK Parti genel merkezi tarafından atanacağı beklentisi kulislerde dile getiriliyor.

 

Parti kulislerinde, Lütfi Parıltı’nın Mersin AK Parti teşkilatını toparlayıp başarıya götürecek bir Ak Partili olduğu vurgulanıyor. Teşkilatlarda canlanma ve yenilenme süreciyle birlikte Parıltı’nın Mersin’de partiyi başarıya taşıyacağına dair güçlü bir inanç var.

 

AK Parti’nin genel merkezinde hummalı bir değişim çalışması var ve bu çalışmalar gelecekteki stratejileri ve kadro değişiklikleri açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Mersin il başkanlığı için Lütfi Parıltı’nın öne çıkması, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyecek gibi görünüyor. AK Parti kulislerinde Lütfi Parıltı’nın isminin güçlü bir şekilde dillendirilmesi, Mersin’de parti teşkilatının yeniden yapılanma sürecinde önemli bir rol oynayacağını gösteriliyor.

 

 

Ayrıca AK Parti’de, Erdoğan’ın A takımının da değişeceği olağan büyük kongreyi ise 2025 sonbaharında yapacağı, kongreye dönük hazırlıkların da atanacak olan Mersin il başkanı Parıltı başkanlığında başlanacağı konuşuluyor.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER ÖZEL HABER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI