|
Tweet |
“SAVUNMA YOKSA ADALET, ADALET YOKSA HUKUK DEVLETİ OLMAZ”
CHP Ankara İl Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Çağlar, etkinlik sonrasında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bizler için insan hakları, savunma mesleğinin onuru ve avukatlık yemininin ayrılmaz bir parçasıdır. Avukatlar; hak ihlallerinin karşısında susmayan, adaletin aşındığı her yerde yurttaşın sesi olan kişilerdir. Savunma yoksa adalet, adalet yoksa hukuk devleti olmaz.”
“İHLALLERE KARŞI HER GÜN, HER DURUŞMADA MÜCADELEDEYİZ”
Kadınların, çocukların, emekçilerin, siyasi tutsakların ve tüm dezavantajlı grupların haklarının ihlal edildiği bir düzende, insan hakları mücadelesinin zorunlu olduğunu belirten Çağlar, şöyle konuştu: “Eşitliği, hukukun üstünlüğünü ve insan onurunu savunmaya devam ediyoruz. İnsan hakları mücadelesi bir güne sığmaz; her günün, her duruşmanın, her itirazın konusudur.”
“AVUKATLAR SUSMAZ, HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”
Ayça Çağlar, açıklamasını şu güçlü mesajla tamamladı: “Avukatlar susmaz. Haklarımızdan, adaletten ve insan onurundan asla vazgeçmiyoruz.”