![]() |
Tweet |
Kadınların Siyasetteki Yeri Hedef Alınıyor
“Kadınların siyasette ve toplumda daha fazla söz sahibi olması için verdiğimiz mücadeleyi bu tür gözaltılarla engellemeye çalışıyorlar,” diyen Çağlar, “Seçilmiş belediye başkanlarımızın hedef alınması, kadınların ve halkın demokrasi mücadelesine darbedir” dedi.
Engellenmeye Çalışılan Sosyal Projeler
CHP’li belediyelerin kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarını iyileştirmeye yönelik projeler hayata geçirdiğini belirten Çağlar, “Bu projelerin engellenmesi sadece siyasi değil, toplumsal bir gerilemedir” ifadelerini kullandı.
Hukukun Bağımsızlığı ve Kadın Hakları
Adaletin ve hukukun siyasallaştırılmasının gerçek demokrasiyi engellediğini ifade eden Çağlar, “Kadınların hak ve özgürlüklerini korumak için demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Demokrasi Mücadelesinden Vazgeçmeyeceğiz
Son olarak, “Biz kadınlar olarak demokrasi ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu hukuksuz operasyonlara karşı dimdik duracağız” diyen Ayça Çağlar, tüm kadınları ve yurttaşları demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.