Bugun...
SON DAKİKA

Ayça Çağlar: “Kadına Karşı Şiddet, Bizim İçin Sadece Kadın Meselesi Değil, Demokrasi Meselesidir” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GURURLA YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”
facebook-paylas
 Tarih: 16-08-2025 14:00:00

Ayça Çağlar: “Kadına Karşı Şiddet, Bizim İçin Sadece Kadın Meselesi Değil, Demokrasi Meselesidir” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadına karşı şiddetin önlenmesi için atılacak adımları anlatarak, “İstanbul Sözleşmesi, iktidarımızda gururla ve etkin şekilde yeniden yürürlüğe girecek. 6284 sayılı yasanın uygulanması sıkı şekilde denetlenecek. Önleyici mekanizmalar, tedbirler doğru kullanılacak ve etkisi ölçülerek sürekli iyileştirilecek” dedi.

“EŞİTLİK İLKESİ HER ALANA ENTEGRE EDİLECEK”
Çağlar, kadınların özgür ve eşit bireyler olarak yaşamaları için eğitimden istihdama, hukuktan sosyal politikalara, medya diline kadar her alanda cinsiyet eşitliği ilkesinin yerleşmesini hedeflediklerini belirtti. “Kadına karşı şiddetle mücadele yalnızca kadınların değil, tüm toplumun özgürlük ve demokrasi mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

“DEVLET DESTEĞİ OLMADAN BÜYÜK MÜCADELE VERİLİYOR”
CHP’li belediyelerin engellemelere rağmen kadına karşı şiddetle mücadelede aktif rol aldığını vurgulayan Çağlar, “Ankara Büyükşehir, Çankaya, Yenimahalle gibi belediyelerimiz; kadın danışma merkezleri, maddi ve manevi destek programlarıyla güçlü bir dayanışma ağı kuruyor. Devlet desteği olmadan bu çabayı gösteriyorlar” dedi.

“MAĞDUR ODAKLI YARGI REFORMU ŞART”
Kadına karşı şiddet davalarında fail odaklı değil, mağdur odaklı yargı anlayışının hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Çağlar, “Kadınların yaşam hakkı bizim kırmızı çizgimizdir. Bu sadece kadınların değil; çocukların, hayvanların, doğanın ve tüm toplumun yaşam hakkını savunmaktır” diye konuştu.

“KARANLIĞA KARŞI OMUZ OMUZA”
Çağlar, CHP iktidarında kadın cinayetlerinin hızla azaltılması için tüm kadın örgütleriyle omuz omuza mücadele edeceklerini belirterek, “Cumhuriyetin aydınlık yüzü olan tüm kadınlarla dayanışma içinde olacağız. Bu karanlığı hep birlikte aydınlığa çevireceğiz” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI