Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Alp Günay Bayrak’tan 12 Eylül Darbesi’nin 44. Yıldönümü Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 44. yıl dönümünde yayımladığı mesajında, o dönemin baskıcı rejimi tarafından idam edilen gençlerin ve demokrasi mücadelesi veren genç kuşakların unutulmayacağını belirtti. Bayrak, özellikle 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in simgeleştiği gençlik mücadelesini anarak, "Erdal Eren’i ve onun şahsında tüm gençlik vuruluşunu unutmuyoruz, unutturmayacağız!" ifadelerini kullandı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-09-2024 15:49:00

Başkan Alp Günay Bayrak’tan 12 Eylül Darbesi’nin 44. Yıldönümü Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"12 Eylül, Gençliğin Geleceğine Vurulmuş En Büyük Darbedir"

Bayrak, 12 Eylül darbesinin sadece demokrasiye değil, gençliğin geleceğine de vurulmuş ağır bir darbe olduğunu vurguladı. “O dönem, gençlerin umutları ve hayalleri idam sehpalarında asıldı. Erdal Eren gibi daha hayatının baharındaki gençler, özgürlük ve adalet uğruna can verdi. Onları unutmadık, unutmayacağız,” dedi.

"Gençlik, Demokrasinin ve Geleceğin Teminatıdır"
Gençlik Kolları Başkanı Bayrak, mesajında, gençlerin demokrasinin ve özgür bir geleceğin teminatı olduğunu belirtti. "Bugün gençliğe vurulmak istenen her darbenin karşısında, daha güçlü bir şekilde dimdik duruyoruz. Bizler, geçmişten ders alarak, Erdal Eren gibi gençlerin mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu topraklarda bir daha asla baskıcı rejimlere, darbelere ve zulümlere yer olmayacak,” şeklinde konuştu.

"Darbeye Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz"
Bayrak, CHP olarak her zaman halk iradesine ve demokrasinin yanına olduklarını belirterek, 12 Eylül faşist darbesini ve onu destekleyen tüm güçleri bir kez daha lanetlediklerini ifade etti. “Gençlik olarak, darbelere ve faşizme karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu ülkenin gençleri, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmaktan asla geri durmayacak,” diyerek mesajını sonlandırdı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI