Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Ayan’dan Tepki: “600 Bin İşçiye Verilen Söz Tutulmadı, Bakan Derhal İstifa Etmeli!” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, kamu işçileri için yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan çıkmaza sert sözlerle tepki gösterdi. Ayan, 600 bin kamu işçisinin aylardır umutla beklediği iyileştirmenin geri çekilmesini “emekçinin emeğiyle alay etmek” olarak değerlendirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 30-07-2025 13:49:00

Başkan Ayan’dan Tepki: “600 Bin İşçiye Verilen Söz Tutulmadı, Bakan Derhal İstifa Etmeli!” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı


Ayan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da dediği gibi, işçi olmazsa ülke olmaz. Bu insanlar orman yangınlarında canla başla mücadele ediyor, madenlerde canını riske atıyor, savunma sanayisinde ülkenin bel kemiğini oluşturuyor. Devletin asli yükünü sırtlayan bu insanların talepleri görmezden gelinemez. Ancak ne yazık ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdiği yüzde 24’lük ikinci altı ay enflasyon teklifini geri çekerek milyonlarca insanın hayalleriyle oynamıştır. Bu ciddiyetsizlik değilse nedir?”

Ayan, hükümetin verdiği sözü tutmamasının ekonomik güvencesizlikle boğuşan kamu emekçilerini eyleme mecbur bıraktığını vurgularken, Bakan Işıkhan’ın istifa etmesi gerektiğini de sert sözlerle dile getirdi.
“Devlet dediğiniz kurum verdiği sözü tutar. Bu ülkede insanlar sadece geçinmeye çalışıyor. Evine ekmek götürmek isteyen işçinin eline umut verip sonra o umudu geri almak, vicdana da siyasete de sığmaz. Sayın Bakan bu süreçte sınıfta kalmıştır. Milyonların emeğini yok sayan bir Bakan, o koltukta bir dakika daha oturmamalıdır!”

Aytekin Ayan, son olarak hükümete çağrıda bulunarak, verilen sözlerin derhal tutulmasını ve kamu işçilerinin haklarının bir an önce teslim edilmesini istedi:
“Bu sadece maaş meselesi değil; bu, onur meselesidir. Devlet emekçisine sahip çıkmalı, verilen sözler tutulmalı ve bu ayıba bir an evvel son verilmelidir.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI